Oraşul Segarcea continuă dezvoltarea cu Nicolae Tutunaru

0
628

Oraşul Segarcea a cunoscut o dezvoltare impresionantă, mai ales de când primar este Nicolae Tutunaru, care candidează pentru un nou mandat din partea PSD. Segarcea este, în clipa de faţă, un oraş modern, european, a cărei conduceri a înţeles nevoia de a se îndrepta, mereu, către mai bine.

Proiectele implementate în ultimii ani în Segarcea sunt extrem de multe şi se referă la investiţii în sănătate, educaţie, infrastructură şi sustenabilitate. Dintre ele amintim sistemul integrat de mobilitate urbană durabilă, care implică amenajarea de piste de biciclete, a autobazei, a statiilor de autobuz şi modernizarea căii rutiere, modernizarea străzilor, reabilitarea termică a Liceului „Horia Vintilă”, reabilitarea, modernizarea şi dotarea şcolii gimnaziale, precum şi a şcolii generale, dar şi îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţele Mehedinţi, Dolj şi Olt la servicii medicale de urgenţă.

„Am atras fonduri europene şi guvernamentale în valoare de peste 20 de milioane de euro şi, în continuare, ne mândrim cu faptul că am reuşit accesăm fonduri pentru proiectul de modernizare, extindere şi dotare a Spitalului Orăşenesc Segarcea, care va fi cel mai modern spital al Olteniei. Punem un accent deosebit pe introducerea reţelei de gaze, la al cărui proiect se lucrează deja, fiind în faza de proiectare. Aceste două proiecte extrem de importante vin să completeze ceea ce am realizat deja, alături de oamenii şi de echipa mea din Segarcea”, a explicat Nicolae Tutunaru.

Lista realizărilor continuă cu realizarea unui sediu nou pentru grădiniţa cu program prelungit şi creşă, premierea elevilor cu rezultate foarte bune la învăţătură, reabilitarea clădirilor unde lucrează medicii de familie şi a secţiei TBC, achiziţia unui sediu nou, amenajarea unui teren de sport sintetic, supravegherea video a oraşului, dar şi relansarea activităţii Ansamblului Folcloric „Segărceanca”, prin care tradiţiile folclorice vor fi păstrate şi valorificate.

Anii următori de mandat vin pentru oamenii din Segarcea cu proiecte ambiţioase. Continuă, desigur, modernizarea străzilor şi a trotuarelor, dar se nasc şi noi investiţii necesare unui oraş european: construirea de locuinţe ANL, înfiinţarea unui parc industrial, construirea unui bazin de înot, înfiinţarea unui centru de agrement, dar şi a unui cămin pentru vârstnicii oraşului.

Oraşul Segarcea, cu transport public local propriu

Segarcea va avea şi propria societate de transport public local, pe care copiii şi pensionarii să-l poată folosi în mod gratuit. Sistemul de supraveghere video va fi extins, iar Segarcea va deveni un smart city, prin digitalizare şi proiecte axate pe tehnologie. Copiii vor avea o nouă grădiniţă, o creşă şi after school, dar şi locuri de joacă în toate zonele oraşului, urmând să fie modernizat şi extins Liceul Tehnologic „Horia Vintilă”. Vor continua, de asemenea, proiectele implementate pentru atragerea de investitori, înfiinţarea de noi parcări, modernizarea iluminatului public, iar o veste foarte bună pentru oamenii din Segarcea este că taxa de salubrizare va fi parţial subvenţionată.

„A fost cel mai productiv mandat pe care Segarcea l-a avut până acum, mandatul cu cele mai multe proiecte şi cel în care am reuşit să devenim ceea ce suntem azi, un oraş modern şi european. Oamenii au văzut asta şi nu pot decât să le mulţumesc pentru faptul că şi-au pus încrederea în mine şi în echipa mea de la primărie. Cu siguranţă, vom continua în acelaşi ritm şi în următorii patru ani”, a conchis candidatul PSD la Primăria Segarcea, Nicolae Tutunaru.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de ED PRESS COM S.R.L., portal – www.cvlpress.ro, CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.