Actorii de la „Colibri”, cu „Caravana teatrului românesc” în Timocul sârbesc și bulgăresc

0
177

Actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova au pornit, ieri, în „Caravana teatrului românesc” – proiect inițiat de Institutul Cultural Român –, care ajunge la copiii din Timocul sârbesc (Golobăț, Petrovăț, Bor și Zaicear) și din Timocul bulgăresc (Pocraina, Gâmzova, Topoloveț, Slanotrân).

În perioada 20-24 mai 2019, ei susțin o serie de opt reprezentații ale spectacolului „De-a capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, scenariul și regia Iulia Cârstea, muzica Alexandru Iosub, cu Alis Ianoș, Ionica Dobrescu, Iulia Cârstea, Daniel Mirea, Rodica Prisăcaru și Emanuel Popescu în distribuție. „Un spectacol clasic, care îmbină diferite tehnici de mânuire. O producție muzicală și antrenantă ce respectă firul poveștii lui Creangă, cu accente moralizatoare, dar și cu umor”, precizează organizatorii. Reprezentațiile au loc la casele de cultură din Golobăț și Petrovăț (20 mai), Bor și Zaicear (21 mai), Pocraina și Gâmzova (23 mai), Topoloveț și Slanotrân (24 mai) și sunt cu acces liber pentru public.

„Caravana teatrului românesc” este organizată în parteneriat cu Filiala Serbia a Forumului European pentru Istorie și Cultură, Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria – AVE, Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova.