Concert de muzică românească în cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi

0
129

În perioada 19-26 mai 2019, la București se desfășoară Festivalul „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi”, ce pune accentul pe muzica franceză contemporană și pe promovarea tinerilor interpreți și compozitori români. Organizatorilor tradiționali – Ministerul Culturii și Identității Naționale, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Societatea Română de Radio și Universitatea Națională de Muzică din București – li se alătură Institutul Francez și Ministerul Afacerilor Externe, prin Sezonul România-Franța 2019.

Un eveniment din program va avea loc la Craiova: concertul extraordinar de muzică românească al Coralei Academice a Filarmonicii „Oltenia”, condusă de Eugen Petre Sandu, de mâine, 22 mai, ora 19.00. În program: „Tatăl nostru” de Dragoș Alexandrescu; „Luminânda” de Sorin Vulcu; „La ivit de zori” de Irina Odăgescu; „Când mândra mea doarme” de Gheorghe Oprea; „Iac-așa” de Simeon Niculescu; „Bis!” de Grigore Cudalbu; „Frumoasă lună mai” de Dan Buciu; „Chindia” de Alexandru Pașcanu; „Rugăciune” de Marcel Costea; „Zdreanță”, „Cântec în doi” și „Uitarea” (ultimele două, în primă audiţie absolută) de Eugen Petre Sandu.

Eugen Petre Sandu (n. 1965) este dublu licenţiat în muzică (specializările pedagogie muzicală şi compoziţie) la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Din anul 1996 este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, iar din 2004 a devenit şi membru al Asociaţiei Naţionale Corale din România. Din 2003 desfăşoară o importantă carieră didactică în calitate de profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de Litere a Universității din Craiova.