Peste 13.000 pachete de ţigări confiscate! Doi doljeni reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

0
244

Doi doljeni, de 46, respectiv 51 de ani, au ajuns în spatele gratiilor pentru contrabandă cu ţigări, în baza ordonanţelor de reţinere emise pe numele lor de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. În urma descinderilor făcute de oamenii legii la locuinţele lor, dar şi la un alt bărbat, la care obişnuiau să mai depoziteze ţigaretele până le scoteau la vânzare, au fost descoperite şi ridicate 262.000 ţigarete (13.100 de pachete) toate provenite din contrabandă, care au fost predate Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova. Ieri după-amiază Judecătoria Craiova a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 51 de ani, care se ocupa de procurarea ţigaretelor, în timp ce partenerul său a fost plasat sub control judiciar.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, sprijiniţi de colegi din cadrul Poliţiei Craiova, Poliţiei Calafat şi „mascaţii” Serviciului Acţiuni Speciale, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară, au descins, marţi, în mai multe locaţii din judeţul Dolj, la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă cu produse din tutun. Astfel, la locuinţa lui Gheorghiţă Ciucă, de 51 de ani, din Calafat, oamenii legii au descoperit 300 pachete de ţigări, diverse mărci, fără timbru de marcaj românesc, iar la domiciliul lui Gabi Pârjol, din comuna Ciupercenii Noi au descoperit numai puţin de 11.960 pachete de ţigări diverse mărci, fără timbru de marcaj românesc. În aceeaşi zi, a fost identificat şi Cornel Popară, de 46 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, care se pregătea să transporte 840 de pachete de ţigări diverse mărci, fără timbru de marcaj românesc, spre un magazin pe care îl deţine.

În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit faptul că Gheorghiţă Ciucă îl aproviziona cu ţigări fără timbru de marcaj românesc pe Cornel Popară şi depozita la domiciliul lui Gabi Pârjol, ocazional, diferite cantităţi de ţigări provenite din contrabandă. Cele peste 260 000 de ţigarete (13.100 de pachete) provenite din contrabandă au fost predate Direcţiei Regionale Vamale Craiova pentru calcularea prejudiciului adus bugetului consolidat al statului.

Gheorghiţă Ciucă şi Cornel Popară, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în arestul I.P.J. Dolj. Ieri după-amiază au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanţa a admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova numai în ceea ce-l priveşte pe Ciucă, arestat pentru 30 de zile, în timp ce partenerul său a fost plasat sub control judiciar, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.