Criticul George Banu, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova

0
204

Universitatea din Craiova acordă astăzi titlul de Doctor Honoris Causa criticului de teatru George Banu pentru extraordinara carieră pedagogică şi pentru permanenta cercetare a fenomenului teatral românesc şi internaţional. Evenimentul are loc la ora 13.00, în  Sala Albastră, şi face parte din programul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional „Shakespeare”.

George Banu este profesor univ. dr. la Universitatea Sorbona (Paris, Franţa) şi la Universitatea Louvain la Neuve (Belgia). Ales pentru trei mandate succesive preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, în prezent preşedinte de onoare, director al celebrei Academii Experimentale de Teatru de la Paris, deţinător a trei doctorate în artă şi teatru, George Banu este o personalitate care a dat prestigiu criticului de teatru în lumea artelor, având merite excepţionale în cercetarea şi pedagogia teatrală.

Marele critic şi eseist a semnat cărţi şi filme remarcabile, consacrate marilor figuri ale spectacolului contemporan şi aspectelor esenţiale ale artei teatrului. Este membru al Academiei Române din 2013 şi Doctor Honoris Causa al mai multor universităţi. De asemenea, este de trei ori laureat al criticii franceze pentru cea mai bună carte de teatru şi a fost distins cu Premiul UNESCO pentru cel mai bun film documentar despre teatru.