Craioveanul care şi-a înjunghiat tatăl, la judecată pentru omor asupra unui membru de familie

0
128

Judecătorii Tribunalului Dolj au anunţat că începe procesul craioveanului de 36 de ani ajuns după gratii în decembrie anul trecut, după ce şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de cuţit. Acesta a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice, a fost trimis în judecată pentru omor asupra unui membru de familie în luna ianuarie, iar joi, 17 martie a.c., după analizarea tuturor probelor adunate la dosar de procurori, s-a constatat legalitatea sesizării instanţei de judecată, dosarul ieşind din camera preliminară. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 31 martie a.c. În acelaşi timp, instanţa a menţinut şi arestarea preventivă a inculpatului.

Reamintim că poliţiştii craioveni şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi pe 19 decembrie 2015, dimineaţa, în jurul orei 6.00, că în locuinţa familiei Gigea, de pe strada „Privighetorii”, din cartierul craiovean Brazda lui Novac, s-a petrecut o tragedie.

O echipă complexă de cercetare formată din poliţişti de investigaţii criminale şi un procuror criminalist a ajuns la faţa locului, din cercetările efectuate de oamenii legii stabilindu-se că Bogdan Gigea, de 36 de ani, din Craiova, înarmat cu un cuţit, a intrat în camera în care dormea tată său, Lucian Gigea, de 69 de ani, şi l-a înjunghiat de mai multe ori în zona toracică, victima decedând ca urmare a leziunilor suferite. Potrivit anchetatorilor, din cele povestite de vecini şi de rude, cam cu două săptămâni înainte de tragedie, autorul începuse să manifeste semnele unei depresii accentuate, să aibă pierderi de memorie şi să nu-şi mai recunoască membrii familiei, însă nu era înregistrat în evidenţele medicale ca suferind de afecţiuni psihice.

El a fost reţinut pe 24 de ore în cursul zilei de 19 decembrie, a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi apoi introdus în arestul IPJ Dolj, iar o zi mai târziu, pe 20 decembrie, a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de magistraţii Tribunalului Dolj: „Admite propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului GIGEA BOGDAN LUCIAN, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 20.12.2015, până la data de 18.01.2016 inclusiv. Dispune emiterea, deîndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Gigea Bogdan Lucian. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu din 20.12.2015”.

Inculpatul n-a mai ieşit din spatele gratiilor decât pentru a fi supus unei expertize medico-legale neuropsihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ. Odată primite documentele de la medicii legişti, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată pe Bogdan Gigea pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. Dosarul s-a înregistrat pe 19 ianuarie 2016 la Tribunalul Dolj, a intrat în procedura camerei preliminare, iar după analizarea dosarului, la sfârşitul săptămânii trecute, joi, 17 martie a.c., judecătorii au constatat legalitatea probatoriului administrat şi au anunţat că începe judecarea cauzei: „constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 1073/P/2015 din 19.01.2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind pe inculpatul Gigea Bogdan Lucian trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor prev. de art. 188 alin 1 C.pen. rap. la art. 199 alin 1 C.pen., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Gigea Bogdan Lucian. Fixează termen de judecată în data de 31.03.2016, pentru care se vor cita inculpatul şi părţile civile. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 17.03.2016”. În aceeaşi zi, judecătorii craioveni au menţinut şi arestarea preventivă a bărbatului.