Căutat pentru furturi în Germania, prins de poliţiştii craioveni

0
129

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin, dat în urmărire internaţională de autorităţile din Germania pentru mai multe furturi, a fost prins de poliţişti, în cursul zilei de luni, prin Craiova. Şi tot aici oamenii legii au prins încă un bărbat, de 51 de ani, din comuna Sadova, pe numele căruia fusese emis mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Ambii au ajuns în arestul IPJ Dolj.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, în cursul zilei de luni, s-a reuşit prinderea lui Constantin Paraschivu, de 43 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, care se ascundea în Craiova. Bărbatul a fost ridicat întrucât pe numele acestuia autorităţile judiciare din Germania au emis mandat european de arestare  pentru săvârşirea, pe teritoriul acestei ţări, în cursul anului 2014, a cinci infracţiuni de furt de panouri solare, în valoare de 25.000 euro. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi apoi prezentat Curţii de Apel Craiova pentru confirmarea mandatului şi demararea procedurilor necesare extrădării. „Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care i-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Curţii de Apel Craiova în vederea demarării procedurilor de extrădare. Poliţiştii l-au încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj”, ne-a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Tot luni, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bechet şi Postului de Poliţie Sadova au organizat o acţiune pe linia depistării şi prinderii persoanelor urmărite în temeiul legii. În baza informaţiilor pe care le aveau, oamenii legii au venit în Craiova, unde au reuşit să-l prindă pe Constantin Groza, de 51 de ani, din comuna Sadova, Dolj pe numele căruia Judecătoria Craiova a emis mandat de executare a pedepsei închisorii. Bărbatul a fost condamnat definitiv la 2 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz recoltare de probe biologice. A fost introdus în arestul IPJ Dolj, de unde va fi transferat în penitenciar pentru ispăşirea pedepsei, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.