S-a prăbuşit zidul peste ele

0
76

O femeie de 87 de ani, din comuna doljeană Caraula, şi-a pierdut viaţa, şi o altă localnică a fost rănită, ieri, în jurul prânzului, după ce zidul unei case s-a prăbuşit peste ele. Poliţiştii au demarat cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

Tragedia s-a petrecut ieri, în jurul orei 13.00, în localitatea doljeană Caraula. Din primele cercetări ale poliţiştilor doljeni a reieşit că Titel Martin, de 62 de ani, din localitate, se apucase să-şi demoleze casa, situată chiar lângă trotuar, fără a fi protejată de gard. Bărbatul, împreună cu mai multe ajutoare, dăduseră jos acoperişul şi, în timp ce lucrau în continuare, zidul exterior al locuinţei s-a prăbuşit pe trotuar.

Din nefericire, tocmai treceau pe acolo două femei, Maria Pociolică, de 87 de ani, şi Sevastiţa Păun, de 77 de ani, din localitate. Prima dintre ele a fost surprinsă şi lovită de zid, pierzându-şi viaţa, în timp ce a doua a fost rănită la un picior, la faţa locului fiind solicitată o ambulanţă care a preluat-o şi transportat-o la Spitalul Municipal Calafat pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii sosiţi la locul tragediei pentru cercetări au întocmit în cauză dosar penal şi continuă verificările sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

„Incidentul s-a soldat cu moartea unei femei şi rănirea alteia. A fost întocmit dosar penal în cauză, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.