Teatrul de Comedie lansează o nouă ediţie a concursului adresat dramaturgilor români contemporani

0
247

Ediţia a XIV-a a Concursului de Comedie Românească a fost anunţată de Teatrul de Comedie din Bucureşti, instituţia căutând să premieze cele mai bune texte comice scrise de autori români pentru scenă, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Alegerea celor mai bune comedii scrise de autori români cade în seama unui juriu format din profesionişti. Piesele declarate câştigătoare vor avea şansa să stea la baza unor viitoare producţii de teatru.

Din 2006, de treisprezece ediţii, prin intermediul Concursului de Comedie Românească s-au descoperit texte inedite şi a fost încurajată dezvoltarea unei noi generaţii de dramaturgi.

Pentru înscrierea în concurs a pieselor de comedie (nepublicate şi nemontate pe scenă, la teatrul de televiziune sau radiofonic), vor fi trimise trei exemplare ale textelor la adresa Strada Sf. Dumitru, nr. 2, sector 3, cod 030079, Bucureşti.

Cele trei exemplare ale comediilor înscrise, pentru a fi eligibile, vor fi expediate într-un plic format A4, împreună cu un plic mai mic, sigilat, pe exteriorul căruia va fi menţionat titlul piesei, iar în interior va conţine datele de identificare ale autorului şi vor fi tehnoredactate cu diacritice. Pe prima pagină, manuscrisul dactilografiat va avea scris titlul piesei, fără menţionarea autorului.

Manuscrisele trimise pentru concurs nu se înapoiază.

Data limită de depunere a textelor este 15 martie 2019.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO, ediţia a XVII-a, 2019. (Sursa: Mediafax)