Maestrul Tudor Gheorghe se întâlneşte cu publicul la Diverta

0
191

Tudor Gheorghe carte 1La magazinul Diverta din Mercur Center Craiova are loc astăzi, ora 18.00, lansarea cărţii „Vă dau un an din viaţa mea” a maestrului Tudor Gheorghe. Evenimentul se desfăşoară în prezenţa autorului şi va fi urmat de o sesiune de autografe. Volumul „Vă dau un an din viaţa mea” a fost publicat recent la Editura „Scrisul Românesc” şi are o prefaţă semnată de academicianul D.R. Popescu.

Potrivit fiului autorului, Adrian Tudor, cartea este un jurnal literar, „…este o literatură povestită, dezvăluind un trecut declanşat de un fapt prezent, prezent la rândul lui de amintirile trecute, este un spaţiu alert, întrerupt de respiraţii profunde…, este râul cu meandrele lui, este un concert în scris”. Volumul a mai fost lansat, la începutul lunii octombrie a.c., la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, apoi şi în alte oraşe din ţară.

«M-a inspirat un turneu pe care l-am făcut cu „Lecţia”, cu care am bătut toate oraşele mici. La Babadag nu mai cântase nimeni de 20 de ani! M-au emoţionat lucrurile astea, aşa că le-am trecut într-un jurnal», declara autorul.