A dus la Poliţie banii găsiţi la bancomat

0
170

Poliţiştii Secţiei 3 Craiova l-au felicitat, ieri, pe Tibi Bologh, fotoreporter la cotidianul „Cuvântul Libertăţii”, după ce a dus la Poliţie suma de 1.000 de lei uitată de un craiovean la un ATM bancar. Ieri, bărbatul care a uitat banii s-a întâlnit cu colegul nostru şi i-a mulţumit pentru gestul său.

tibiTotul s-a întâmplat în urmă cu o lună, mai exact pe 8 noiembrie a.c., când Tibi Bologh (53 de ani), din Craiova, a observat în fanta unui ATM bancar din cartierul craiovean Valea Roşie o sumă de bani, pe care o persoană uitase să o ridice. Pentru că nu mai era nimeni în zonă, Tibi Bologh a dus banii, 1.000 de lei, poliţiştilor din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, care au demarat imediat cercetările. Oamenii legii au reuşit să identifice persoana care a uitat banii, stabilind că este vorba despre Stelian Dobre, un craiovean de 62 de ani.

Ieri, poliţiştii craioveni l-au invitat la sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova, atât pe craioveanul care a uitat banii în ATM, dar şi pe cetăţeanul model, Tibi Bologh, „un om care a pus spiritul civic mai presus de valorile materiale şi a preferat să ducă banii la unitatea de poliţie în loc să încerce să şi-i însuşească pe nedrept”, după cum au precizat reprezentanţii Poliţiei doljene.

Nu mică i-a fost mirarea craioveanului care a uitat banii în ATM când a fost sunat de poliţişti şi chemat la secţie, cu atât mai mult cu cât el nu ştia de banii uitaţi, ci credea că este vorba de o eroare bancară, atunci când a văzut că îi lipsesc 1.000 de lei din cont. A povestit, ieri, că intenţiona să scoată o sumă mai mare de bani de pe card, pentru a-i cumpăra un cadou soţiei. Numai că nu a putut, astfel că a încercat cu diverse sume mai mici şi nu a realizat că bancomatul îi eliberase cei 1.000 de lei. I-a mulţumit lui Tibi Bologh pentru gestul său, fiind fericit acum că poate achiziţiona cadoul dorit.

„Nu putem decât să-l felicităm pe Tibi Bologh pentru gestul său şi suntem mândri că în Craiova sunt astfel de oameni cu spirit civic desăvârşit care ar trebui sa fie un exemplu pentru toţi ceilalţi”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.