O clarificare din partea primarului de la Coţofenii din Faţă

0
262

Un loc de joacă pentru copiii de la Grădiniţa din Coţofenii din Faţă, şi împrejmuirea cu gard a acestei instituţii şi a şcolii din localitatea a încins spiritele printre consilierii locali. Unii dintre aceştia au declarat în mai multe rânduri că sumele investite în aceste obiective sunt mult prea mari şi au fost alocate fără acordul Consiliului Local Coţofenii din Faţă. Primarul Constantin Cârciumaru spune pe de altă parte că investiţiile au fost făcute cu cea mia mare transparenţă şi că sumele nu au fost mari, ţinând cont de lungima gardurilor de la cele două instituţii şcolare.

Primarul comunei Coţofenii din Faţă, Constantin Cârciumaru: „Cu prilejul Crăciunului dar şi la cumpăna dintre ani, le urez cetăţenilor din comuna Coţofenii din Faţă să aibă parte de sărbători frumoase în familie şi să treacă în noul an cu fruntea sus şi speranţă în suflete. La mulţi ani!”

La începutul lunii aprilie a.c., primarul comunei Coţofenii din Faţă, Constantin Cârciumaru, anunţa că în scurt timp va termina de împrejmuit perimetrul şcolii din localitate cu gard din plăci de beton, asta după ce finalizase gardul grădiniţei din comună. Edilul declara atunci că investiţia era necesară deoarce curtea unităţii de învăţământ a fost mereu goală, un loc cu pământ şi iarbă, cu un gărduţ de un metru înălţime, parţial distrus, fără porţi, şi care reprezenta un real pericol pentru cei peste 200 de copii. Mai mult decât atât autorităţilele locale anunţau că  se gândesc la un proiect de extindere a clădirii şcolii şi la unele lucrări de reabilitare, însă modernizarea grădiniţei reprezenta o prioritate. „Avem un proiect de accesare a unor fonduri guvernamentale pentru modernizarea clădirii grădiniţei, pentru care ar trebui să primim şapte miliarde de lei vechi. Am început deja o serie de lucrări cu bani de la bugetul local. De exemplu, complexul de joacă a necesitat o investiţie de 250.000 lei, bani din veniturile noastre şi de la Consiliul Judeţean Dolj. Construcţia gardului, deja finalizată, ne-a costat alţi 230.000 de lei”, declara Constantin  Cârciumaru în luna aprilie a.c..

„Toate aceste lucrări au costat 70.000 lei, adica 700 milioane lei vechi”

La numai câteva luni după finalizarea lucrărilor, unii consilierii locali au afirmat că sumele investite în gardul de la şcoală, în cel de la grădiniţă şi în locul de joacă, în realitate sunt mult mai mari decât afirmă primarul. Supărarea consilierilor locali vine şi de la faptul că primarul nu a luat acordul Consilului Local Coţofenii din Faţă pentru realizarea acestor obiective. Constantin Cârciumaru susţine că investiţiile au fost prevăzute în bugetul pe anul 2011, şi că lucrările au fost realizate cu cea mai mare transparenţă, iar sumele cheltuite nu sunt nici pe departe cât susţin unii dintre consilierii locali: „S-a înţeles greşit şi aş vrea să clarific câteva lucruri referitoare la lucrările de împrejmuire a grădiniţei şi şcolii, plus amenajarea locului de joacă. Toate aceste lucrări au costat 70.000 lei, adica 700 milioane lei vechi. Sunt convins că investiţia este una bună şi necesară pentru sat, unde nu sunt doar bătrâni pensionari şi adulţi, ci şi copii la a căror siguranţă trebuie să ne gândim atunci când ies pe poartă şi se îndreaptă către şcoală sau grădiniţă. E de datoria noastra”.

Asfaltarea drumurilor prioritate pentru 2012

Pe lângă reabilitarea şcolii şi a grădiniţei, pentru anul 2012, Constantin Cârciumaru şi-a pus pe lista de priorităţi asfaltarea drumurilor din comună. „Ne aşteaptă un an nou, sperăm mai bun decât cel pe care-l lăsăm în urmă, şi sigur că ne-am făcut un plan şi am stabilit ca prioritate asfaltarea drumurilor. Am întocmit un proiect care este verificat acum pentru ca în 2012 să asfaltăm 10 kilometri de drumuri în comună. Este una din principalele noastre probleme şi principala doleanţă a oamenilor de aici. Toate lucrările intenţionăm să le susţinem cu bani din bugetul local”, a declarat Cârciumaru. În 2011 autorităţile locale din Coţofenii din Faţă au mai reabilitat monumentul ridicat în cinstea eroilor din primul Război Mondial, au construit baza sportivă, au pietruit drumurile din localitate şi au  extins şi modernizat iluminatul public.

80 de milioane lei vechi pentru cadouri

Până a ajunge la proiectele pe care doreşte să le implementeze în 2012, Primăria şi Consiliul Local Coţofenii din Faţă va împodobi comuna cu lumini specifice sărbătorilor de iarnă, şi îi va aştepta pe elevi la colindat. 80 de milioane lei vechi au fost alocaţi din bugetul local, pentru a da cadouri copiilor. „Ca în fiecare an, copiii de la gradiniţa şi şcoala din comună sunt aşteptaţi să colinde Primăria Coţofenii din Faţă. Aşa cum i-am obişnuit în fiecare an le vom răsplăti efortul lor de a pregăti colinde şi scenete de Crăciun, oferindu-le daruri. Îi aşteptăm cu porţile deschise. Am alocat 80 de milioane din bugetul local pentru a pregăti sute de pachete cu rechizite şi dulciuri, pe care le vor găsi sub brad, de care sunt sigur că se vor bucura”, a declarat Constantin Cârciumaru.