Merg amenzile în starea de alertă

0
511
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U. Dolj, D.S.V.S.A, D.S.P, A.N.P.C. şi I.T.M. Dolj, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire  la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 480 de efective.
În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, in toate spaţiile publice închise/ deschise.
De asemenea, poliţiştii rutieri, în colaborare cu inspectori din cadrul I.S.C.T.R., au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 140 de societăți comerciale, 170 de locaţii de interes, 240 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata peste 5.000 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 25.000 de lei, din care 125 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 12 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.
Poliţiştii rutieri au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, din care 13  sancţiuni conform Legii 55/2020, în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei, iar ca măsuri complementare au reţinut 5 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.