Astăzi : Premierul Nicolae Ciucă se va întâlni cu mai mulți antreprenori doljeni

0
640

Premierul PNL, Nicolae Ciucă, va face astăzi, o vizită de lucru în județul Dolj, unde se va întâlni cu administratorii mai multor companii private. Președintele PNL, premierul Nicolae-Ionel Ciucă, va participa ulterior,  la o întâlnire regională cu organizațiile PNL din Regiunea Sud-Vest Oltenia.

 

Astfel, de la ora 12.00, este programată vizita la QFort. Fabrica unde se produc ferestrele sub brandul QFort se află în localitatea Pieleşti, de lângă Craiova. Unitatea a început să producă în 2007. Producătorul de ferestre Casa Noastră din judeţul Dolj, deţi­nut de Ştefan Cherciu, a marcat în 2021 cel mai bun an din isto­ria sa ca cifră de afaceri şi performanţe de business.

„Cea mai mare lecţie învăţată este că cea mai importantă resursă sunt oamenii şi trebuie respectaţi. De asemenea, am învăţat că îţi trebuie mult bun-simţ dacă vrei să faci business la alt nivel. Şi că oportunităţile nu se termină niciodată.“ : Ștefan Cherciu, managerul QFort.

Mai apoi, de la ora 13.30, va avea loc vizitarea Fabricii Popeci Utilaj Greu, din Craiova. În 2002 IUG SA Craiova devine POPECI UTILAJ GREU SA, societate pe acțiuni cu capital integral privat, făcând parte din Grupul POPECI, cu acționar majoritar ing. Constantin Popeci – președinte al companiei. Este un producator de masini-unelte și echipamente pentru industriile siderurgică, metalurgică sau de prelucrare a lemnului. Pe parcursul anilor a accesat mai multe fonduri europene pentru modernizari si achizitionarea de utilaje și tehnologie.

De la ora 15.00, premierul PNL va merge la  Fabrica Softronic din Craiova, singura fabrică producătoare de rame şi locomotive elec­trice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români. Fabrica a finalizat anul trecut cu afaceri de 25-26 de milioane de euro, iar pentru acest an estimează că va ajunge la 30 de milioane de euro cifră de afaceri pe fondul noilor contracte semnate, potrivit oficialilor companiei.