Decepţiile au fost chiar vedetele

0
234

Bălgrădean – A făcut cel mai prost meci de când a venit la Universitatea şi asta chiar în preajma derby-ului cu fosta sa echipă, Dinamo. Putea mai mult la primul gol, şi-l poate asuma pe al treilea şi a mai avut câteva ezitări, una gravă, când a scăpat o minge simplă pe care a prins-o apoi pe linia porţii. Portarul turului în viziunea LPF, căpitanul Craiovei trebuie să aibă prestaţii opuse celei de la Botoşani pentru a spera să prindă lotul de Euro 2016.

Achim – În nota defensivei, adică modest. L-a asistat pe Hadnagy la execuţia teribilă prin care s-a făcut 2-1. Dacă nici în apărare nu se mai achită de sarcini, Dumitraş ar putea să-i ia locul în meciul cu Dinamo. La una dintre urcările în bandă, în partea a doua, a centrat execrabil, deşi Rocha era singur în centrul careului.

Popov – Şi el a avut una dintre cele mai slabe evoluţii din acest sezon. Se spera de la el să fie liderul defensivei, iar aceasta a fost vraişte în prima parte. Are probleme la acţiunile în viteză, atunci când nu-l mai poate ajuta plasamentul, cel care l-a trădat la primul gol, în startul jocului.

Kay –  Nu are aceeaşi chimie cu Vătăjelu precum Acka, sunt mari spaţii uneori între ei, nu dublează la timp. În partea a doua a avut o evoluţie mai bună, când a interceptat câteva mingi şi a deviat cu capul la ocazia mare a lui Ivan.

Vătăjelu – O primă repriză de coşmar, nici în a doua nu şi-a revenit complet. N-a avut nici aport ofensiv şi a fost subjugat de duetul Martinus-Dimitrov permanent în prima parte, nefiind ajutat nici de Kay nici de Băluţă. Abia când Ivan a fost trecut în stânga s-a mai echilibrat duelul din acea bandă.

Ivan – Îşi continuă forma bună. A fost cel mai periculos jucător al Craiovei. A ratat două ocazii importante, una pe repriză. Din păcate, golul său a venit prea târziu, deşi execuţia este una remarcabilă, şut din prima cu exteriorul la vinclu. Ar putea să schimbe mai des locul cu Rocha, pentru a ajunge mai uşor în faţa porţii.

Mateiu – Bun, dar nu la nivelul celor din acest campionat. A avut un oarecare stres să nu încaseze al patrulea cartonaş galben şi să rateze meciul cu Dinamo. A fost înlocuit pe final tocmai pentru a se evita acest lucru, mai ales că Zlatinski deja

Zlatinski – S-a resimţit oarecum oboseala acumulată după cele două meciuri jucate pentru naţionala Bulgariei. În 8 zile, mijlocaşul a parcurs traseul Zagreb-Sofia-Craiova-Botoşani şi a jucat 3 meciuri, iar la final a cedat nervos, având acea intrare dură. Va fi o absenţă importantă în derby-ul cu Dinamo.

Băluţă – De la el s-a declanşat faza golului egalizator. A avut un aport ofensiv remarcabil, dar n-a mai coborât eficient şi în defensivă.

Nuno Rocha – Este unul dintre cei mai slabi jucători ai Craiovei în acest campionat. Nu-şi regăseşte forma din sezonul trecut. În ciuda faptului că a marcat 3 goluri în acest campionat (toate din careul de 6 metri), capverdianul a avut evoluţii slabe. Nu trebuia să intervină la fazua primului gol, fiindcă mingea intra oricum în poartă, iar el se putea afla în poziţie de ofsaid. A avut o ocazie mare în repriza a doua, la o centrare a lui Vătăjelu, dar a lovit slab mingea cu capul din poziţie excelentă.

Bawab – Are un mare merit la marcarea primului gol, dar nici el nu a avut o evoluţie consistentă. Putea fi înlocuit mai devreme, mai ales când gazdele au început să-i anticipeze coborârile între linii.

Mazarache – A prins un sfert de oră, dar n-a intrat efectiv în joc.

Bancu – A jucat 5 minute şi a dat pasa la golul lui Ivan.

Iliev – A debutat, atât. Nu ne putem pronunţa asupra nivelului la care se află, dar în condiţiile absenţei lui Acka, ar fi de testat un cuplu Popov-Iliev, sudat deja la ŢSKA Sofia.