Ion Prioteasa a salutat şcoala de scrimă doljeană

0
299

Apropiat al sportului doljean, atât cât îi îngăduie prevederile legale în vigoare, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, nu pierde nici un prilej, atunci când este cazul, de a saluta şi a evoca împlinirile în anumite discipline olimpice. Ieri a găsit un răgaz pentru a-l saluta cu tot respectul pe profesorul şi antrenorul emerit Dan Podeanu, cel care a şlefuit talente, cooptate în echipa naţională de scrimă, devenită campioană mondială în Catania (Italia).

«Vorbim despre 100 de ani de existenţă a scrimei în judeţul Dolj, de oameni deosebiţi care au lăsat urme în acest sport. Indiferent cum se va face un clasament, întotdeauna oamenii care au fost şlefuiţi aici, ca şi profesorul Dan Podeanu, se vor număra printre cei care ţin sus stindardul românesc. Un grup de fete care au reprezentat cu cinste culorile patriei şi care s-au pregătit aici, la Craiova, pentru ultimele campionate, fie ele europene sau mondiale, s-au bătut cu cele mai importante ţări ale lumii. Ultima dată, la Catania (Italia), s-au bătut cu China, o ţară la care altă dată nici nu îndrăzneam să ridicăm ochii. Este un moment oportun pentru a aduce puţină recunoaştere tuturor celor care, de-a lungul timpului, şi-au adus o contribuţie însemnată în acest sport şi să oferim un simbol profesorilor Dan Podeanu, Alexandru Mironov, Aurel Daneş, Dumitru Popescu, Mircea Alecu, Dănuţ Anghel. Loredana Dinu Iordăchiou, Ana Maria Brînză, Anca Măroiu, Simona Alexandru. Sunt persoane care din acest moment intră în conştiinţa publică. Toţi primesc distincţii „Pentru merite deosebite în promovarea şi dezvoltarea scrimei craiovene”», a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

***

Dan Podeanu, antrenor de scrimă: “Întotdeauna şcoala de scrimă din Craiova s-a aflat printre primele din România la luptele cu marile puteri ale acestui sport. A dat oameni de calitate pentru echipele naţionale, sportivi care au reuşit performanţe”.