Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, vizitat de specialişti olandezi

0
536

Doi profesori cercetători de la Radboud University Medical Center Nijmegen din Olanda, însoţiţi de Şeful Laboratorului de genetică moleculară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova, şef lucrări univ. dr. Mihai Ioana – şef lucrări universitare, au vizitat, luni, 17 octombrie, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, unitate inclusă în proiectul „Sprijinirea cercetării prin formarea de specialişti în cadrul programului de studii postdoctorale”.

Potrivit şefului administraţiei judeţene Ion Prioteasa, proiectul de la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna – unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dolj – este dezvoltat de UMF Craiova împreună cu UMF „Carol Davila” din Bucureşti şi Radboud University Medical Center Nijmegen, avându-l manager de proiect pe profesorul universitar dr. Adrian Streinu Cercel.

“În cadrul vizitei de la Spitalul din Leamna a fost prezentat acest proiect, având premisele unei colaborări mai strânse şi de lungă durată cu unitatea noastră. Este singurul spital vizitat de comisie, aici, ca urmare a discuţiilor urmând să fie dezvoltate şi alte proiecte viitoare. Atmosfera pe care au găsit-o la Leamna a creat o impresie bună celor doi profesori din Olanda”, a declarat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna, Marius Matei.

Proiectul „Sprijinirea cercetării prin formarea de specialişti în cadrul programului de studii postdoctorale” este finanţat prin intermediul Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU). Cercetările pe proiect se desfăşoară prin colaborarea celor trei centre universitare, reprezentate de şef lucrări prof. univ. dr. Mihai Ioana, din partea UMF Craiova, de profesorul universitar dr. Daniela Adriana Ion, din partea UMF „Carol Davila” Bucureşti, şi de profesorul universitar dr. M.G. Netea, din partea Radboud University Medical Center Nijmegen.

Laboratorul de genetică moleculară din cadrul UMF Craiova, în valoare de 1,5 milioane de euro, este singurul de acest fel din Oltenia.