Derby în Gruia: CFR Cluj – Universitatea Craiova

0
172

CFR Cluj – Universitatea Craiova, azi, ora 21, stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Cestor, Camora – Bordeianu, Sigurjonsson, Culio – Deac, Debeljuh, Petrila. Antrenor: Dan Petrescu. Rezerve: Hindrich – Susic, Ciobotariu, Bouhenna, Rusu, Costache, Chipciu, Păun, Boateng.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu – Mateiu, Nistor, Houri – Gustavo, Koljic, Ivan. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf. Rezerve: Lazar – Bălaşa, Vătăjelu, M. Constantin, Vînă, Fedele, Baiaram, Câmpanu, Markovic.

Arbitri: Marcel Bârsan – Mircea Grigoriu, George Neacşu. Rezervă: Horia Mladinovici. Observator: Cornel Fecioru.

Dan Petrescu: E primul meci acasă după atâta timp. Am emoții, stres, și sper să încep aventura acasă cu o victorie după aceste înfrângeri suferite în deplasare. Craiova arată foarte bine atât ofensiv, cât și defensiv. Întâlnim o echipă care are lot complet, au revenit inclusiv Koljic și Ivan. Mie mi s-a părut că au jucat foarte bine cu Sepsi, numai ghinionul a făcut să nu câștige. Bancu și-a revenit și el după o perioadă mai grea. Va fi un meci foarte important pentru mine, pentru club. Debeljuh și Costache sunt variantele pe care le mai avem în atac”

Laurenţiu Reghecampf: „Ca orice meci împotriva celor de la CFR, va fi foarte greu pentru noi, jucăm cu echipa campioană, cu o echipă puternică, foarte bine organizată, cu jucători de valoare. Trebuie să profităm de acest moment al lor, ei venind după două meciuri pierdute, şi să luăm punct sau puncte. Cu siguranţă, CFR formează un grup puternic, cu jucători cu calitate individuală foarte bună, cu un antrenor foarte bun, deci nu contează că au pierdut ultimele două meciuri. Trebuie să mergem concentraţi, să fim pregătiţi pentru un meci de luptă, un meci cu echipa campioană”

Analiza LPF:

“Derby-ul etapei se va juca pe arena „Dr. C-tin Rădulescu” din Cluj-Napoca, unde CFR şi Universitatea, două dintre candidatele la titlu, se vor afla faţă-n faţă pentru a 27-a oară în principala competiţie internă. În precedentele confruntări, clujenii s-au impus de 10 ori, craiovenii de opt ori, iar alte opt jocuri s-au terminat la egalitate.

Palmares cu CFR gazdă: 13 jocuri – 5 victorii CFR – 4 remize – 4 succese Universitatea Craiova.

Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi – Sorin Cârţu.

Întâiul succes din contul Craiovei a venit în ultima rundă a ediţiei 2014/2015, pe 30 mai, 3-0 pe “Extensiv”, marcatori Bawab – dublă şi Alex. Băluţă. Victoria i-a urcat pe alb-albaştri un loc în clasamentul final, până pe 5. CFR avea să termine sezonul pe poziția a treia.

Prima victorie bifată de clujeni: 27 februarie 2016, Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1.

Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj – Universitatea Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru vizitatori în ratarea calificării în cupele europene.

Un meci special a fost cel din 3 august 2020, Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3 (Nistor / Vinicius, Boli, Deac), joc la finalul căruia ardelenii au cucerit al șaselea titlu din istoria clubului.

Cea mai recentă dispută directă în campionat: 15 mai 2021, Universitatea Craiova – CFR 1-3.

Un duel foarte interesant se anunţă şi la nivelul băncilor tehnice, cel dintre Dan Petrescu (253 meciuri în Liga 1), de cinci ori campion ca antrenor, şi Laurenţiu Reghecampf (162 jocuri în Liga 1), două titluri câştigate în campionatul României din postura de tehnician. Aceştia se vor confrunta în premieră.

O singură înfrângere a suferit Laurenţiu Reghecampf ca antrenor în faţa celor de la CFR Cluj (2016/17, FCSB – CFR 1-2), în rest are cinci victorii şi trei remize.

Dan Petrescu vs. Universitatea Craiova: 10 jocuri – 6 victorii – două egaluri – două înfrângeri.”