Simona Halep s-a calificat în finală la Roma

0
647

Simona Halep (locul 2 WTA) s-a calificat în finala turneului Masters de la Roma, după ce a învins-o în penultimul act pe spaniola Garbine Muguruza (locul 17 WTA), în 3 seturi: 6-3, 4-6, 6-4. Simona a dominat fiecare set. În primul nu a cedat deloc iniţiativa, în al doilea a avut 4-2, dar iberica a revenit, jucând aproape impecabil. Se părea că scenariul se va repeta şi în decisiv, fiindcă Halep a avut 5-1, dar s-a ajuns la 5-4. Totuşi, Simona a început bine game-ul 10, pe serviciul adversarei, cu un retur fantastic, iar Muguruza a terminat meciul cu două duble greşeli. Per total, spaniola a avut mai multe winnere, dar cam tot atâtea “neforţate”, aşa cum era de aşteptat.

Muguruza era una dintre cele două jucătoare (cealaltă este Sabalenka, la Adelaide) care o învinseseră pe Halep anul acesta, în semifinala de la Australian Open. De altfel, de la acel meci, din 30 ianuarie, nu a mai pierdut Halep, aşadar de aproape 8 luni, având 13 victorii consecutive în acest timp.

Halep este pentru a treia oară în finală la Foro Italico, pierzând precedentele ocazii de a câştiga, de fiecare dată la Elina Svitolina, în 2017 şi 2018.

În cealaltă semifinală se înâlnesc cehoaicele Karolina Pliskova, deţinătoarea trofeului la Roma, şi Marketa Vondrousova.