Voleibaliştii şi baschetbaliştii, primele amicale pe teren propriu

0
96

Cupa Craiovei la baschet şi Cupa „Radu Zamfirescu” la volei sunt turneele găzduite de Sala Polivalentă săptămâna aceasta

voleiSala Polivalentă găzduieşte săptămâna aceasta două turnee care prefaţează sezonul competiţional la volei masculin şi baschet masculin, evident, cu echipele municipalităţii craiovene implicate. Aseară a luat startul deja Cupa Craiovei la baschet masculin, cu meciul dintre SCMU Craiova şi Dinamo Bucureşti. Astăzi, de la ora 20, se întâlnesc cele două formaţii oaspete, Dinamo şi Phoenix Galaţi, iar mâine, de la ora 14.30, SCMU Craiova dispută ultimul meci al triunghiularului, cu formaţia moldoveană. Echipa Craiovei, schimbată complet în vara aceasta şi cu un nou antrenor pe bancă, israelianul Rami Hadar, vine după mai multe meciuri amicale şi va începe sezonul pe 30 septembrie, când dispută meciul din primul tur al Cupei României, cu BC Timişoara, pe teren propriu. Campionatul începe pe 7 octombrie, când SCMU Craiova joacă tot pe teren propriu, cu nou-promovata Politehnica Iaşi.

Şi voleibaliştii Craiovei, vicecampioni naţionali, vin după o serie de meciuri amicale, iar săptămâna aceasta participă la Cupa „Radu Zamfirescu”, aflată la ediţia a 6-a. Este un patrulater care se desfăşoară de mâine până sâmbătă în Sala Polivalentă, după următorul program: Joi, ora 17, Tricolorul Ploieşti – CSM Bucureşti, iar de la ora 18, SCMU Craiova – Unirea Dej; Vineri, ora 16.30, Tricolorul Ploieşti – Unirea Dej, ora 18.30, SCMU Craiova – CSM Bucureşti; Sâmbătă, ora 11, Unirea Dej – CSM Bucureşti şi de la ora 13, SCMU Craiova – Tricolorul Ploieşti.

Divizia A1 la volei masculin începe pe 7 octombrie, iar echipa lui Dan Pascu întâlneşte în runda inaugurală, pe teren propriu, o echipă nou-promovată, CSS Centrul Naţional de Excelenţă Baia Mare, pentru ca în etapa a doua să dispute derby-ul cu Tricolorul Ploieşti, formaţie care s-a întărit serios în vara trecută, inclusiv cu jucători de la Craiova.

Streetball în Bănie, săptămâna viitoare

Turneul de baschet pe stradă Craiova Streetball va avea loc în zilele de 23 şi 24 septembrie în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova. Înscrierile vor începe luni 18 septembrie, de la ora 15 şi se vor face în limita a 50 de echipe sau până pe 20 septembrie, ora 23. Craiova Streetball este un turneu FIBA Endorsed, astfel încât toţi jucătorii vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Rankings. Câştigătoarele se vor califica pentru Sport Arena Streetball Tour Final 2018, iar campioana de la categoria Open Masculin va încasa un premiu în bani în valoare de 3000 de lei. Turneul de baschet 3×3 este organizat în cadrul Craiova Sport Fest, un eveniment inclus în “Săptămâna europeană a sportului”. Craiova Streetball este organizat cu sprijinul Primăriei Craiova şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport Craiova şi este susţinut de Wetterbest, Nike, Fitbit, Gatorade şi Ursus.