FNGCIMM – partener pentru beneficiarii Programului Start-Up Nation

0
74

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) reprezintă unul dintre principalii parteneri ai antreprenorilor beneficiari ai Programului Start-Up Nation, prin crearea unui produs dedicat special garantarii creditelor accesate pentru dezvoltarea business-urilor prin acest program guvernamental.

Prin semnarea convenţiilor de lucru cu  toate cele trei bănci partenere în Programul Start-Up Nation – Banca Comercială Română, Banca Transilvania şi CEC Bank -, FNGCIMM susţine beneficiarii Programului,  start-up-urile declarate eligibile  putând  accesa finanţarea necesară  de la bănci,  obligaţiile de rambursare fiind garantate de către FNGCIMM în proporţie de maxim 80%.

Pe lângă implementarea  unei proceduri simplificate de acordare  a garanţiilor pentru creditele punte destinate implementarii planurilor de afaceri, FNGCIMM, prin cooptarea în proiect a Fondului Român de Cotragarantare,  oferă  un sprijin financiar  real beneficiarilor Start-Up Nation,  şi anume reducerea comisionului  de garantare cu până la 1,32 puncte procentuale.

Diminuarea comisionului  standard de garantare a start-up-urilor, reglementat de Comisia Europeană, de la  3,8% până la un cuantum de maxim 2,48% pe an reprezintă facilitatea pe care FNGCIMM,  într-un efort susţinut alături de Fondul Român de Cotragarantare,  o oferă beneficiarilor Programului Start-Up Nation.

„Consider că start-up-urile, alături de celelalte IMM-uri şi firme mari existente pe piaţă, reprezintă o categorie  esenţială pentru orice ecosistem de business, fiind fundamentală susţinerea dinamicii acestora prin acţiuni substanţiale şi concertate ale Guvernului şi  ale altor actori implicaţi cum ar fi: instituţii financiare bancare şi non-bancare, structuri de sprijinire a afacerilor. De aceea,  FNGCIMM, în optica reorientării politicii sale instituţionale către IMM-uri,  a  creat un produs de garantare calibrat pe nevoile start-up-urilor şi adaptat la condiţiile de piaţa. Am reuşit împreună cu Banca Comercială Română, Banca Transilvania, CEC Bank şi Fondul Român de Contragarantare să construim una dintre cele mai atractive oferte de garantare de pe piaţă, un instrument financiar accesibil şi flexibil, cu impact direct în materializarea planurilor de afaceri pentru antreprenorii români, mai ales pentru cei aflaţi la început de drum.”- a declarat Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM.