Filmul „Octav”, cu Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc, va avea premiera sâmbătă, la Craiova

0
100

film 1Cinefilii craioveni sunt aşteptaţi sâmbătă, 23 septembrie, ora 19.00, la cinematograful „Patria”, unde va avea loc premiera lungmetrajului de ficţiune „Octav”. Regizat de Serge Ioan Celebidachi, filmul este o coproducţie România – Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Rolul principal, Octav, este interpretat de Marcel Iureş, care îl aprecia ca fiind „o provocare actoricească”, „deoarece presupune să interpretez personajul unui copil din perspectiva unui adult”, declara actorul român cu cele mai multe producţii americane în filmografie („Piraţii din Caraibe”, „Misiune imposibilă”, „Pacificatorul”). În distribuţia filmului se regăsesc şi alte nume importante ale cinematografiei româneşti, între care Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Dinvale, Maria Obretin, Dana Rogoz, Silviu Biriş, Codin Maticiuc, Vlad Rădescu, Ştefan Velniciuc, Cristian Bota, Alessia Tofan, Eric Aradits. Filmările au avut loc în martie-aprilie 2016 la Câmpulung Muscel, în judeţul Argeş, şi în Studiourile Buftea din Bucureşti.

Muzica filmului îi aparţine unui artist celebru în cinematografia internaţională, compozitorul român Vladimir Cosma, câştigător a două premii César pentru Cea mai bună muzică de film („Diva”, în 1982, şi „Le Bal”, în 1984). Cât despre regizorul Serge Ioan Celebidachi, acesta este fiul renumitului dirijor şi compozitor Sergiu Celibidache. A absolvit Universitatea de Teatru şi Artă Dramatică din Indiana (Bloomington) şi a urmat un master în film la Şcoala Internaţională de Film din Londra. A scris mai multe scenarii şi a regizat documentarul „Grădina lui Celibidache”, un portret de suflet al Maestrului Sergiu Celibidache.

Proiecţia filmului la cinema „Patria” din Craiova este organizată cu sprijinul Primăriei Craiova şi Consiliului Local Municipal Craiova. Accesul la premieră este liber şi se face pe bază de invitaţie, care se poate procura de la sediul casieriei cinematografului, în limita locurilor disponibile.