Kelemen Hunor: Parlamentarii UDMR nu vor participa la votarea moţiunii de cenzură

0
223

hunorPreşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, marţi, că parlamentarii formaţiunii nu vor participa la votarea moţiunii de cenzură.

“Am supus la vot ce vom face mâine la moţiunea de cenzură şi în unanimitate colegii mei au votat să nu participăm la vot. Nu vom fi în sală, nu vom participa la moţiunea de cenzură. Noi am avut mai multe discuţii începând din ianaurie — februarie, după formarea Guvernului, avem un protocol de colaborare parlamentară (cu PSD-ALDE — n.r.), deci nu am discutat ieri sau alaltăieri şi probabil că vom continua discuţiile şi mâine şi poimâine. Asta este intenţia noastră. De fiecare dată am discutat proiecte în mod transparent, niciodată nu am cerut ceva ce nu are o corespondenţă în Europa în ţările din UE pentru comunitatea maghiară, nu vom cere altceva decât ceea ce e de bun simţ şi mi se pare absolut firesc, fiindcă am fost trimişi în Parlament să susţinem în primul rând interesele comunităţii noastre şi în al doilea rând interesele societăţii româneşti”, a spus Kelemen Hunor la finalul şedinţei grupurilor parlamentare ale UDMR.

El a adăugat că protocolul de colaborare parlamentară cu coaliţia de guvernare rămâne valabil.

“Nu ne-am certat, nu ne certăm, nu e cazul să ne certăm cu nimeni, nici măcar cu domnul Băsescu, nu renunţăm la niciun proiect pentru că sunt proiecte, de exemplu, legea privind statutul minorităţilor naţionale, un proiect care a fost înaintat în 2005 de către Guvernul Tăriceanu, au trecut 12 ani. Nimeni nu a propus nimic, să luăm de la majoritate, să punem în altă parte, deci sunt aberaţii. Această moţiune de cenzură este o problemă internă a Coaliţiei în primul rând şi nu este problema noastră”, a spus Kelemen Hunor.