Descinderi la Frigorifer şi Marlorex într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 7,7 milioane lei

0
125

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au ridicat calculatoare, laptop-uri, 30.0000 euro şi peste 140.000 de lei în urma a 10 percheziţii făcute la sediul S.C. Somarom SRL şi la punctele de lucru ale firmei din incinta complexelor comerciale „Frigorifer” şi „Marlorex” din Craiova. Descinderile s-au făcut joi, într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul estimat de anchetatori depăşeşte 7,7 milioane lei.

Conform unui comunicat de ieri al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), joi, 18 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat 10 percheziţii la sediul S.C. Somarom Trading S.R.L., din Pieleşti, judeţul Dolj, dar şi la punctele de lucru ale firmei, din incinta complexelor comerciale „Frigorifer” şi „Marlorex” din Craiova.

Potrivit anchetatorilor, societatea comercială vizată este deţinută de către membrii unei grupări infracţionale organizate, specializată în evaziune fiscală. „Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, în contabilitatea firmei nu ar fi fost evidenţiate veniturile realizate din comercializarea produselor alimentare, în cuantum total de 23.537.569 de lei, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la suma de 7.750.000 de lei”, se arată în comunicatul IGPR.

În urma percheziţiilor au fost ridicate un server şi 6 calculatoare, 3 laptop-uri, medii de stocare, mai multe înscrisuri, precum şi 30.0000 euro şi 141.912 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, acţiunea beneficiind de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. Nici o persoană nu a fost reţinută, deocamdată, în această cauză.