Încătuşat pentru furturi din societăţi comerciale

0
74

Un bărbat de 31 de ani, din comuna Cerăt, a fost reţinut pe 24 de ore, după ce poliţiştii doljeni au stabilit că, împreună cu alţi doi tineri din aceeaşi localitate, a furat bunuri în valoarea de peste 3.000 lei din două societăţi comerciale.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Drănic au fost sesizaţi joi dimineaţa de Aurel G., de 67 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, în noaptea de 17/18 iunie, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi din satul Foişor, pe care o administrează, de unde au sustras bunuri alimentare şi nealimentare în valoare de 2.000 lei.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Segarcea au reuşit în scurt timp, în urma activităţilor specifice de cercetare desfăşurate, să identifice autorii furtului, stabilind că sunt Ionel N. (31 de ani), S. Fănel (18 ani) şi S. I. (16 ani), toţi din comuna Cerăt, judeţul Dolj. Prejudiciul cauzat a fost recuperat integral prin restituirea bunurilor sustrase către persoana vătămată. Extinzând cercetările, anchetatorii au stabilit faptul că tinerii sunt şi autorii furtului din noaptea de 09/10.06.2015, când  au pătruns în incinta unei societăţi comerciale din comuna Valea Stanciului, de unde au sustras 10 butelii de aragaz încărcate cu GPL, în valoare totală de 1420 lei.

Oamenii legii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de aceştia pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, iar faţă de N. Ionel s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Dolj. Aseară bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, cu propunere de arestare preventivă, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.