Pictorul Aurel Petrescu expune la Slatina

0
622

După ce, la 1 februarie, a vernisat în Sala Rondă a Cercului Militar Naţional din Bucureşti expoziţia de pictură „Craiova, mon amour”, Aurel Petrescu deschide astăzi, ora 18.00, o „personală” şi la Galeria „Artis” a Muzeului Judeţean Olt, din Slatina.

„Aurel Petrescu nu este pentru mine o surpriză, întrucât i-am mai găzduit o expoziţie la Muzeul Judeţean Olt, în urmă cu şase ani. Am intuit valoarea acestui artist plastic încă de atunci şi l-am redescoperit apoi în alte expoziţii, la Craiova. El cultivă de această dată cu nonşalanţă peisajul, natura statică, după ce a cochetat în trecut cu o pictură de manieră abstractă, iar lucrările sale sunt dominate de lumină şi culoare. O dinamică a culorii, o expresivitate deosebită, o tehnică desăvârşită, acestea sunt coordonatele unei picturi de referinţă pentru spaţiul cultural al Olteniei, o pictură care defineşte un artist ce-şi stăpâneşte mijloacele artistice cu dezinvoltură”, este de părere Laurenţiu Guţică, directorul instituţiei-gazdă.

Licenţiat al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii din Craiova, promoţia 1983, Aurel Petrescu este angajat la SC ELPRECO SA Craiova şi profesor asociat la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare încă din 2004. Şi-a obţinut doctoratul cu o teză în domeniul conducerii cu calculator a proceselor industriale, la Facultatea de Inginerie Industrială a Universităţii din Petroşani. Este cunoscut ca pictor de publicul iubitor de artă datorită nu puţinelor expoziţii deschise încă de la începutul anilor 2000 la Craiova, Calafat, Slatina, Dr. Tr. Severin, Tg. Jiu, Piteşti, Bucureşti, Constanţa şi la Muzeul de Artă Vidin (Bulgaria).