Implicat în comunitatea mea

0
599

Fundaţia Vodafone România şi Fundaţia PACT finalizează runda de finanţare Implicat în comunitatea mea, prin care au susţinut 12 proiecte comunitare în domeniile: educaţie, sănătate şi servicii sociale necesare categoriilor defavorizate din 12 sate şi oraşe mici din judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Dolj, Galaţi, Olt şi Mehedinţi. Proiectele au avut ca beneficiari 616 copii, 125 de tineri şi 146 de adulţi, iar cei 385 de voluntari au susţinut 19.800 de ore de voluntariat. Contribuţia locală pentru aceste proiecte s-a ridicat la 75.000 de lei.

Implicat în comunitatea mea” este proiectul pilot al « Programului Strategic de Investiţie în Mediul Rural » şi a fost finanţat cu 149.518 euro de către Fundaţia Vodafone România. « Anul trecut ne-am propus să ajungem în zonele rurale şi în localităţile cu până la 30.000 de locuitori, să sprijinim refacerea comunităţilor locale şi să-i ajutăm pe membrii acestora să găsească soluţii la problemele pe care le întâmpină”, a declarat Angela Galeţa, Directorul Fundaţiei Vodafone România.

La Ocolna s-a dotat grădiniţa din comunitate cu o centrală termică

În Mehedinţi, Asociaţia Comunităţii Eşelniţa Cazanele Dunării a renovat fostele vestiare şi le-a transformat într-un centru comunitar pentru 24 de copii cu cerinţe educative speciale şi a derulat activităţi după şcoală, iar Asociaţia Fiii Lupşei a renovat un corp al şcolii şi a deschis un centru de tineret pentru 100 de tineri care învaţă aici dansuri tradiţionale. „Lucrul la centrul de tineret ne-a apropiat mult, am învăţat unii despre alţii pentru că am stat împreună. Poate că până acum nu aveam simţul lucrului făcut fără să aştepţi nimic în schimb. Cu proiectul acesta am demonstrate că nu facem ceva doar pentru că ştim că avem beneficii. Şi am căpătat încredere. Am realizat că lucrurile acestea mari pot fi realizate şi de noi, cei dintr-un sat. Noi ne întâlnim la centru pentru repetiţiile de dans, dar şi pentru a petrece timpul liber. Ne-am apropiat mult ca şi comunitate. Înainte de proiect nu eram aşa uniţi, acum toţi vorbesc despre proiect, ştiu de el, sunt mândri. Vorbesc de el şi oameni din alte zone care au rude la noi în sat. E un sentiment frumos”, a declarat Gabriela Gîrjoabă, membru al Centrului de Tineret din Lupşa de Jos, judeţul Mehedinţi.

În judeţul Dolj, grupul de iniţiativă Ocolna a dotat grădiniţa din comunitate cu o centrală termică pentru 133 de copii. 15 copii, alături de Asociaţia Casa pentru cultură Vârvoru de Sus, au documentat obiceiurile din şapte sate prin metoda Photovoice pentru a pune în valoare resursele comunităţii. Grupul de iniţiativă din Negoi a derulat un program « Şcoală după şcoală » cu 30 de copii din familii defavorizate.