Doljeanul care şi-a ucis nevasta în bătaie din gelozie stă 10 ani la puşcărie

0
235

Bărbatul de 55 de ani, din comuna Dobreşti, care, în luna august a anului trecut, pe fondul geloziei, şi-a omorât în bătaie soţia, pentru că o bănuia că-l înşeală, a fost condamnat la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare. Sentinţa a rămas definitivă la sfârşitul săptămânii trecute, când Curtea de Apel Craiova a menţinut pedeapsa primită de inculpat pe fond. 

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Ion Verde, de 55 de ani, şi-a omorât în bătaie soţia, pe Crina Verde, de 50 de ani, la locuinţa comună, din satul Murta, comuna Dobreşti. Anchetatorii au fost anunţaţi pe 24 august 2015, în jurul orei 3.00, că în locuinţa familiei s-a petrecut o tragedie. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti şi procurori s-a stabilit că Ion Verde, după ce a consumat din plin băuturi alcoolice şi s-a îmbătat, pe fondul geloziei, suspectând-o că-l înşeală, a luat-o la bătaie pe soţia sa, lovind-o repetat cu pumnii, picioarele, dar şi cu o bâtă, până când aceasta nu a mai mişcat. Medicii de pe ambulanţa solicitată la faţa locului n-au mai putut decât să constate decesul femeii. În urma autopsiei, medicii legişti au stabilit că femeia avea leziuni din cap până-n picioare (traumatism cranio-cerebral, fracturi costale etc.) rezultat al agresiunii suferite.

Autorul a fost adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat de procurorul de caz şi a fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu, pe 25 august, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, măsura fiind prelungită ulterior de instanţă. Pe 15 octombrie s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, iar după ce a fost analizat în procedura de cameră preliminară, judecătorii au decis să înceapă procesul pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

Bărbatul a fost judecat în stare de arest preventiv, a recunoscut comiterea faptei în faţa judecătorilor Tribunalului Dolj cerând să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, astfel că, pe 11 ianuarie a.c. a fost condamnat la o pedeapsă totală de 10 ani şi 8 luni închisoare, pentru că mai avea o condamnare cu suspendare de 8 luni, primită de la Judecătoria Segarcea în 2013. Având în vedere că fiul său nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, bărbatul a fost obligat doar la cheltuieli judiciare în valoare de 2.200 lei. Hotărârea nefiind definitivă, inculpatul a declarat apel, soluţionat vineri, 15 aprilie a.c., de Curtea de Apel Craiova. Instanţa a menţinut pedeapsa bărbatului, astfel că acesta rămâne în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova până la ispăşirea ei.