O elevă a Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova va reprezenta România la EUSO – 2018

0
413

Succes important pentru Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”: o elevă a acestei instituţii de învăţământ va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO – 2018), care va avea loc între 29 aprilie – 5 mai, la Ljubljana (Slovenia).

Irina Maria Palaghia, originară din Oradea, este elevă în clasa a X-a, la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, şi s-a calificat, de curând, cu punctaj maxim (100 de puncte), în lotul României, reprezentând ţara noastră la EUSO – 2018. Tânăra, pregătită de prof.  Genelia Petrescu, mentor al mai multor elevi, de-a lungul anilor, a obţinut menţiune la etapa naţională a Olimpiadei de  Biologie 2017, evaluarea fiind făcută atât teoretic, cât şi practic.

În urma rezultatelor obţinute atunci, Irina s-a calificat în lotul lărgit al României, pentru EUSO – 2018. Proba de selecţie a avut loc pe 12 februarie 2018, la Facultatea de Biologie – Geologie, din cadrul Universităţii „Babeş – Bolyai” din Cluj-Napoca. «Este o elevă poate puţin introvertită, dar are un potenţial imens. Am văzut-o, la orele de curs că are posibilităţi foarte mari. Sunt convinsă că va avea performanţe, deoarece este dedicată studiului. În prezent, se află la Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj-Napoca, pentru pregătirea lucrărilor de laborator, în vederea participării la competiţia internaţională unde este calificată», a precizat prof.  Genelia Petrescu.