Centrul Meteorologic Regional Oltenia: Vremea se încălzește din acest week-end

0
416

După două zile de ploi slabe, vremea se va încălzi, anunță meteorologii Centrului Meteorologic Regional Oltenia. Temperaturile maxime vor ajunge, în week-end-ul care va urma, și la 17 grade Celsius.

 Ploile slabe vor fi prezente și astăzi la Craiova. Potrivit meteorologilor Centrului Meteorologic Regional Oltenia, vremea se va menține închisă și pe parcursul zilei de astăzi. Ca și ieri, cerul va fi înnorat și va ploua. „Vremea se menține, în general, închisă, cerul va fi mai mult noros și, local și temporar, va ploua, în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări din sector vestic, cu rafale de 45-55 de kilometri pe oră”, a memționat Fania Sfîrlează, meteorolog de serviciu în cadrul serviciului regional de prognoză a vremii Craiova. Temperaturile maxime care vor fi înregistrate astăzi vor fi cuprinse între 9 și 12 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 2 grade Celsius.

Vineri vor fi ploi slabe

Nici mâine, vremea nu se va schimba prea mult. Meteorologii spun că va mai ploua și vineri, dar ploile vor fi mai slabe decât cele de joi. „Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Va mai ploua slab, doar izolat. Vântul va prezenta intensificări din sectorul vestic”, a spus meteorologul Fania Sfîrlează. Spre deosebire de joi, vremea se va mai răci puțin. Potrivit specialiștilor, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 11 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 3 grade Celsius, ceea ce caracterizează o vreme mai caldă decât normalul termic al datei calendaristice.

Temperaturi de 17 grade Celsius, în week-end

Începând cu week-end-ul următor, meteorologii anunță o încălzire semnificativă a vremii. Precipitațiile vor fi și mai slabe și vor crește temperaturile. „Sâmbătă și duminică vremea va fi, în general, frumoasă și în proces de încălzire, cu temperaturi în creștere, de la o zi la alta. Sâmbătă vom avea maxime cuprinse între 7 și 12 grade Celsius, iar duminică între 12 și 17 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, vor fi, însă, prezente intensificări ale vântului”, a mai spus Fania Sfîrlează, meteorolog în cadrul Centrului Meteorologic Regional Oltenia.