Baschetbaliştii au rezistat doar o repriză la Mureş

0
212

Tot în Ardeal au evoluat şi baschetbaliştii de la SCM U Craiova, întâlnind vicecampioana BC Mureş. Primul sfert a aparţinut oaspeţilor. Căpuşan şi-a continuat forma bună, iar Kovac şi Seals au punctat de la distanţă. Mureşenii l-au lăsat în afara lotului pe Goran Martinic, dar Peciukas, revenit după accidentare, a fost de neoprit, în timp ce Tyler nu a mai contat în joc aşa cum o făcuse la mijlocul săptămânii, în Liga Balcanică. Popescu a ţinut ofensiva în partea secundă, în care gazdele s-au desprins treptat, iar Seals a făcut crize de nervi din cauza ezitărilor coechipierilor. „Nu am jucat rău în ofensivă, dar când laşi echipa adversă să marcheze peste 80 de puncte, nu ai cum să baţi. Dacă reuşeam să-i ţinem la cel mult 75 de puncte poate am fi avut şansa să învingem. Trebuia să înscriem tot ca să câştigăm” declara căpitanul Craiovei la final. Echipa nu a reuşit să-i facă un cadou la Mureş team-managerului Marius Toma, care astăzi îşi serbează ziua de naştere, dar o altă ocazie este la Sofia, când marţi seara SCM U întâlneşte pe Levski în Liga Balcanică.

Sekulovic: „Cheia succesului a fost anihilarea lui Seals”

La conferinţa de presă, Milan Nisic a explicat că eşecul a fost cauzat de problemele la recuperare şi marcajul slab la Peciukas. „Am vorbit înaintea partidei să nu-i lăsăm pe mureşeni să depăşească 75 de puncte, dar nu am reuşit să facem acest lucru. Am avut probleme la recuperările defensive şi nu l-am putut marca pe Peciukas. Nu am făcut pe teren ce am exersat la antrenamente. Este foarte greu să joci într-o asemenea atmosferă precum cea de la Mureş. Felicit echipa gazdă şi îi urez succes în continuare” a spus Milan Nisic după meci. Antrenorul gazdelor, Srecko Sekulovic, l-a evidenţiat pe Jelenic, care l-a anihilat pe LeVar Seals, considerat de antrenorul sârb cel mai bun jucător din Liga Naţională. „Am dat dovadă de caracter, deşi jucătorii au resimţit la început presiunea meciului, de aceea au început la greu. Una dintre cheile succesului a fost Jelenic, care s-a apărat excelent la Seals, l-a scos din joc pe cel mai bun jucător al Ligii Naţionale şi astfel craiovenii au fost nervoşi, au ratat, nu şi-au găsit ritmul” a spus Sekulovic.

 

 

Liga Naţională masculină de baschet, etapa a 14-a

BC Mureş – SCM U Craiova 88-75 (21-25, 21-15, 23-18, 23-17)

Sala Sporturilor, Târgu Mureş, spectatori: 1.500.

BC Mureş: Navickas (18), Jelenic (15), Peciukas (22), Ivanovic (1), Mladenovic (18). Au intrat: Lupusavei, Jucan, Păltinişanu (4), Brown (10). Antrenor: Srecko Sekulovic.

SCM U Craiova: Maric (2), Seals (14), Kovac (14), Căpuşan (10), Popescu (16). Au intrat: Bureau (9), Sokk (4), Tyler (6). Antrenor: Milan Nisic.