Razie de amploare în tot judeţul

0
350

O razie de amploare a fost organizată în Dolj, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii verificând barurile şi discotecile, dar instituind şi filtre rutiere, în trafic, pentru depistarea şoferilor care încalcă legea. În cadrul acestor activităţi, oamenii legii au constatat 13 fapte de natură penală şi alte 134 de abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare de aproape 50.000 lei. Oamenii legii au reţinut şapte permise de conducere, toate pentru alcool la volan.

raziePoliţiştii doljeni au organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 20.00–24.00, o razie de amploare în tot judeţul, pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, a altor fapte antisociale ce se comit în zona barurilor şi discotecilor, precum şi a abaterilor la regimul circulaţiei rutiere. La razie au participat aproape 200 de poliţişti, din cadrul structurilor de ordine publică, investigaţii criminale şi poliţie rutieră, sprijiniţi de jandarmi, fiind constituite şi 30 de filtre rutiere. De asemenea, oamenii legii au verificat peste 80 de baruri, discoteci şi alte localuri de alimentaţie publică. „În urma controalelor efectutate, 28 de persoane au fost conduse la unităţile de poliţie pentru continuarea cercetărilor sau verificări suplimentare, fiind constatate 13 fapte de natură penală şi alte 134 de abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora, poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de aproape 50.000 lei. Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 7 permise de conducere, toate pentru conducere sub influenţa alcoolului şi au confiscat bunuri în valoare de 1.100 lei”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. În cadrul raziei, poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Poiana Mare l-au depistat în comuna Seaca de Câmp, pe Ionuţ S., de 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561 E, sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Calafat unde i-au fost recotate probe biologice de sânge. Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală.

razie 1În jurul orei 20.30, poliţiştii Postului de Poliţie Coşoveni în timp ce erau în filtrul instituit pe strada Inginer Marinescu, din comuna Coşoveni, l-au depistat pe Robert G., de 37 ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie, şi acesta alegându-se cu dosar penal. Şi tot în cadrul raziei, în urma unui control efectuat într-un bar din comuna Coşoveni, a fost identificată Ştefania I., de 18 ani, care deţinea 13 petarde, categoria F3. La scurt timp, într-un alt bar din comuna doljeană Leu, oamenii legii l-au identificat pe Ştefan I., de 20 de ani, din localitate, care deţinea 119 petarde categoria F3, pe care le achiziţionase  în scopul folosirii individuale. În ambele situaţii, poliţiştii doljeni au întocmit pe numele tinerilor, dosare penale pentru nerespectarea regimului articolelor pirotehnice, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.