Jaf armat cu pistol furat

0
328

Autorul jafului armat petrecut vineri seara, în Craiova, a fost prins şi a ajuns după gratii. Tânărul, care are 17 ani şi este din comuna doljeană Dobreşti, a primit sâmbătă seara mandat de arestare preventivă pentru 19 zile. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că făptaşul a făcut rost de pistolul (cu gaze) folosit la comiterea faptei cu o seară înainte, când a spart un alt magazin din Craiova, de unde a furat aproximativ 300 de lei şi arma. Acesta este acum cercetat pentru tâlhărie şi furt calificat.

Reamintim că vineri seara, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 că Maria Ciocoiu, de 22 de ani, din Craiova, angajată la un magazin general din zona Spitalului Municipal “Filantropia”, a fost ameninţată cu arma şi lăsată fără bani şi telefonul mobil. Poliţiştii de investigaţii criminale au ajuns la faţa locului şi au constatat că aspectele sesizate se confirmă, iar din primele verificări au stabilit că un tânăr a pătruns în magazinul respectiv, a scos un pistol din buzunar şi, ţinând-o pe vânzătoare sub ameninţare i-a luat 80 de lei din portmoneu şi 130 lei din încasări, dar şi telefonul mobil, marca Nokia. A fost constituită o echipă de cercetare la nivelul IPJ Dolj, oamenii legii demarând ancheta pentru depistarea autorului.

Din fericire, imaginile de pe camera video din interiorul magazinului le-au fost mai mult decât utile poliţiştilor, care, pe lângă descrierea făcută de victimă, au reuşit să obţină portretul tâlharului. Un tânăr în vârstă de 17-18 ani, cu o înălţime de aproximativ 1,70 m, ce purta în momentul comiterii faptei blugi albaştri şi o geacă din material textil, de culoare albastru închis. Pe imagini se vede că tânărul „a studiat terenul”, mai precis a intrat în magazin, s-a plimbat prin interior, apoi a ieşit afară, revenind în momentul când nu a mai fost nici un client, doar vânzătoarea singură.

Poliţiştii au reuşit identificarea autorului, stabilind că este vorba despre Mihăiţă A., de 17 ani, din comuna Dobreşti. S-a solicitat Judecătoriei Craiova autorizaţie de percheziţie, iar sâmbătă, în jurul prânzului, poliţiştii au descins la locuinţa suspectului. L-au găsit acasă, tot acolo fiind descoperit pistolul folosit la comiterea faptei, telefonul mobil al vânzătoarei şi o parte din banii pe care îi furase. Despre restul a spus că i-a cheltuit în Craiova, înainte de a veni acasă, iar cu privire la pistol a insistat că este unul de jucărie, din plastic şi că îl cumpărase de la bâlci. Nici vorbă de aşa ceva. S-a dovedit că era vorba despre un pistol cu gaze, pe care îl furase cu o noapte înainte, dintr-un alt magazin, tot din Craiova.

“Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit că persoana în cauză, în noaptea de joi spre vineri, a sustras suma de 300 de lei dintr-un magazin şi un pistol, armă care a fost folosită la comiterea infracţiunii de tâlhărie în seara de vineri, 16 decembrie a.c.”, a declarat agent Amelia Căprărin. Tânărul a fost adus la Craiova, a fost audiat, iar sâmbătă seara a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa a admis propunerea şi a emis pe numele lui Mihăiţă A. mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 19 zile pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Suspectul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.