Europarlamentarul Marian Jean Marinescu: “Nu există nicio justificare economică pentru menţinerea restricţiilor împotriva muncitorilor români”

0
60
Marian Jean Marinescu

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară de la Strasbourg, a aprobat cu o majoritate clară o Rezoluţie în vederea ridicării restricţiilor care împiedică cetăţenii români şi bulgari să muncească în mai multe state membre ale  Uniunii Europene. Rezoluţia a fost iniţiată de europarlamentarii PDL Marian-Jean Marinescu, Elena Băsescu şi Traian Ungureanu şi a fost sprijinită de majoritatea grupurilor politice din Parlamentul European.

Vicepreşedintele PPE, Marian Jean Marinescu, a precizat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, miercuri seara, grupul de europarlamentari menţionaţi mai sus a adresat o întrebare, însoţită de o Rezoluţie, despre restricţiile pe piaţa muncii şi au solicitat Comisiei să aplice Tratatul. Rezoluţia a fost foarte bine primită şi constată că date statistice oficiale publicate de Comisia Europeană dovedesc fără dubiu că prezenţa cetăţenilor români şi bulgari pe piaţa muncii în diverse state ale Uniunii Europene a avut un efect pozitiv.

“În grupul PPE au existat mici probleme cu Germania, Olanda şi Austria, dar proiectul a trecut cu o largă majoritate. Nu poate să existe piaţa unică fără libertatea totală a forţei de muncă. Nu putem susţine în continuare o politică de migraţie legală a cetăţenilor din ţări terţe atâta vreme cât există restricţii ale cetăţenilor europeni pe piaţa muncii în UE. Rezoluţia adoptată de Parlamentul European e un pas înainte care va produce rezultate benefice atât pentru economiile ţărilor gazdă, cât şi pentru cetăţenii români şi bulgari”, a declarat europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu.

Deputatul european a mai spus că Rezoluţia, pe de o parte, constată că nu există nicio justificare economică pentru menţinerea restricţiilor împotriva muncitorilor români şi bulgari şi solicită Guvernelor care menţin barierele pe piaţa muncii să le elimine fără întârziere, iar pe de altă parte reafirmă egalitatea în drepturi a cetăţenilor Uniunii Europene şi susţine eliminarea imediată a măsurilor care limitează aceste drepturi în cazul cetăţenilor români şi bulgari.

Elevii Liceului de Artă din Craiova vor expune la Bruxelles

Săptămâna aceasta, europarlamentarul Marian Jean Marinescu duce la Bruxelles un grup de tineri din Băileşti, Calafat şi Filiaşi, alături de un alt grup de elevi din Iaşi, cărora le va prezenta instituţiile europene. “Pe cei de la Iaşi i-am cunoscut când am făcut mai multe deplasări cu oficiali ai Parlamentului European în misiunile de verificare a frontierelor ţării şi le-am promis atunci că îi voi invita la Bruxelles. Şi m-am ţinut de cuvânt. Tot până la finele acestui an voi mai duce la Bruxelles un alt grup de elevi, care studiază la Liceul de Artă din Craiova. Aceştia vor deschide în incinta Parlamentului European o expoziţie de pictură. Cred că sunt foarte importante aceste acţiuni în ceea ce priveşte promovarea imaginii României”, a subliniat Marian Jean Marinescu. Grupurile de tineri din Dolj şi Iaşi vin la Bruxelles după vizita celor 350 de tineri, membri ai grupului vocal „Amicus”, care au cântat tot la Parlamentul European, în prezenţa europarlamentarilor străini, colinde şi cântece româneşti.