Astăzi se deschide Târgul locurilor de muncă la Centrul Multifuncţional

0
159

Blocul Naţional Sindical, în calitate de partener al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, ca lider de proiect, alături de ceilalţi parteneri din consorţiu – Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România – implementează proiectul „Garanţii pentru TINEri!”, unul dintre cele mai ample programe care s-au aplicat în ţară în ultimii 20 de ani pe segmentul de tineret.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar în cadrul său, timp de două zile, astăzi şi mâine, se va organiza la Centrul Multifuncțional Craiova, între orele 10.00-15.00, un târg de locuri de muncă dedicat angajatorilor interesaţi să recruteze persoane aflate în căutarea unui job.

„Suplimentar, aceste târguri de locuri de muncă oferă în premieră un model nou de relaţionare între firme şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă prin intermediul unui portal ce va permite tuturor persoanelor interesate nu numai din localitatea în care are loc târgul, ci şi din judeţ/regiune sau chiar la nivel național să intre în legătură cu angajatorii participanţi”, a subliniat Dumitru Costin, preşedintele BNS, într-un comunicat de presă.

În prima zi a evenimentului, începând cu ora 12.00, va avea loc un seminar cu tema „Ucenicia ca instrument în rezolvarea ecuaţiei cu două necunoscute: Angajat-Angajator”. În cea de-a doua zi a târgului, joi, 20 noiembrie, începând cu ora 11.00, va avea loc seminarul „Eures-The European Mobility Portal-platformă europeană pentru stimularea ocupării la nivelul Uniunii Europene. Instrument modern de mediere în piaţa muncii europene. Avantajele folosirii acestuia atât de angajat cât şi de angajatori”.