Pietoni accidentați pe trecere în Craiova

0
177

O elevă în vârstă de 16 ani și un bărbat de 40 de ani, ambii din Craiova, au ajuns la spital în cursul zilei de luni, victime ale unor accidente rutiere. În ambele cazuri victimele traversau strada regulamentar când au fost loviți de autoturisme ai căror șoferi sunt acum cercetați penal.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, primul accident s-a petrecut luni dimineața, în jurul orei 9.00. Oprea Olteanu, de 64 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism marca Renault pe strada „Henri Coandă” din municipiu, la trecerea de pietoni din faţa Liceului Teoretic „Henri Coandă” a accidentat-o pe Diana P., în vârstă de 16 ani, din Craiova, care a traversat strada din partea dreaptă către stânga conducătorului auto, pe marcajul pietonal.

În aceeaşi zi, în jurul orei 18.00, Marian Bărbieru, de 29 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Opel, pe bulevardul „1 Mai”, la trecerea de pietoni de la intersecţia cu strada „Dealul Spirii” l-a accidentat uşor pe Stelian Enache, de  40 de ani, din Craiova, care a traversat strada pe marcajul pietonal.

„În cele două cauze poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului au întocmit dosare penale pentru vătămare corporală din culpă pe numele conducătorilor auto, iar victimele au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova pentru îngrijiri medicale”, ne-a declarat agent principal Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.