Mangia: “FCSB e favorită în derby, fiindcă e pe primul loc”

1
173

Antrenorul Craiovei, italianul Devis Mangia, a prefaţat derby-ul etapei a 12-a a Ligi I, de duminică, ora 21, cu FCSB, spunând că oaspeţii sunt favoriţi, deoarece sunt lideri.

„Va fi un meci dificil, FCSB este favorită, fiindcă este echipa de pe primul loc, nu pentru că are palmaresul favorabil contra Craiovei, dar vom vedea ce va fi pe gazon. Pentru mine nu este importantă perioada fără victorii în faţa FCSB, ci doar momentul actual, istoria este istorie. Dică va fi schimbat dacă pierde? Păi şi dacă pierdem noi, voi fi eu cel schimbat? Nu se pune problema aşa. Dică este un antrenor foarte bun şi îşi va continua munca indiferent de rezultatul de duminică. Este foarte bine pentru noi că se joacă meciul cu casa închisă, dar şi pentru fotbalul românesc, fiindcă avem parte de astfel de meciuri, cu zeci de mii de oameni în tribune. Este simplu să-i motivez pe jucători la astfel de meciuri, nu am nevoie de ceva special” a spus Mangia, menţionând că singura problemă de lot este absenţa lui Cicâldău, suspendat, dar şi că ar putea debuta paraguayanul Meza Colli.

Mangia nu s-a arătat surprins de ofertele din partea lui Gigi Becali pentru Mitriţă şi Bancu, înaintea duelului direct: „M-am obişnuit de anul trecut cu aceste oferte apărute pentru jucătorii noştri înaintea meciurilor cu FCSB. Nu este o problemă nici pentru mine nici pentru jucătorii mei. Oricum, eu cred că Bancu şi Mitriţă valorează mai mult de 5 milioane de euro”.

Ajuns în finala Europeanului de tineret în 2013 cu naţionala under 21 a Italiei, Devis Mangia este încrezător că echipa lui Mirel Rădoi poate avea un parcurs asemănător la turneul care va avea looc la anul chiar în „Cizmă”: „România poate ajunge în semifinalele Europeanului de tineret, iar de acolo se poate întâmpla orice. Eu am experienţa acelui turneu din Israel şi am încredere că România poate ajunge departe, fiindcă are o echipă foarte bună şi la turneul final i se vor alătura şi jucătorii care au jucat la naţionala mare, Marin, Tudor Băluţă, Manea, Drăguş, Nedelcu, aşa că echipa poate avea un parcurs bun la Euro”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.