Polițist izbit în plin de un „Merțan”

0
208

Un agent de poliție din cadrul poliției orașului Filiași a ajuns, în stare gravă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, după ce a fost lovit de șoferul unui Mercedes căruia îi făcea semnal regulamentar de oprire. Se pare că, din pricina oboselii, șoferul, un bărbat de 31 de ani, din Piatra Olt, județul Olt, nu l-a văzut pe agent. Olteanul este cercetat penal, în libertate, cauza fiind preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași. 

Evenimentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.30, pe bulevardul Racoțeanu din Filiași. Apelul venit pe 112 anunța că a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unui polițist. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, echipa operativă din cadrul Poliției Filiași ajunsă la fața locului, condusă de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași, a stabilit, din primele verificări, faptul că un agent de poliție, în vârstă de 42 de ani, din cadrul Poliției orașului Filiași, fiind în timpul serviciului și echipat corespunzător, cu elemente reflectorizante, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism Mercedes, care circula din dinspre Drobeta-Turnu Severin către Craiova. Polițistul era pe partea carosabilă, însă șoferul nu a oprit, a intrat în plin în el, izbindu-l violent și aruncându-l câțiva metri mai departe de locul impactului.

Imediat după impact, conducătorul auto a oprit autovehiculul, fiind identificat în persoana lui Vintilă Pietreanu, de 31 de ani, din Piatra Olt, județul Olt. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Se pare că oboseala a stat la baza producerii evenimentului, întrucât șoferul le-a declarat polițiștilor că venea din Italia, condusese peste 30 de ore, și nu l-a văzut pe polițist. Agentul a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, cu multiple fracturi, a fost stabilizat și internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) sub atentă monitorizare.

 „Victima a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență Craiova, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală în care se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiași”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.