Trump ameninţă la ONU că va ”distruge total” Coreea de Nord, ”un regim vicios”

0
74

President Donald Trump participates in a photo before the beginning of the "Reforming the United Nations: Management, Security, and Development" meeting during the United Nations General Assembly, Monday, Sept. 18, 2017, in New York. (AP Photo/Evan Vucci)/NYEV101/17261513666327/1709181632

Preşedintele american Donald Trump a criticat astăzi la ONU “regimul vicios” nord-coreean, ameninţând că va ”distruge total” Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian, relatează AFP şi DPA.

Liderul nord-coreean s-a angajat într-o ”misiune sinucigaşă”, a declarat preşedintele american în primul său discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, referindu-se la Kim Jong-un cu apelativul ”omul-rachetă”. El a avertizat Phenianul că, în cazul în care Statele Unite vor fi nevoite să se apare sau să-şi apare aliaţii, ”nu vom avea altă opţiune decât să distrugem total Coreea de Nord”. ”Omul-rachetă se află într-o misiune sinucigaşă pentru el şi pentru regimul său”, a spus Trump, subliniind că programul nuclear al regimului nord-coreean ”ameninţă întreaga lume cu o pierdere inimaginabilă de vieţi omeneşti”.

Donald Trump a criticat de asemenea ţările care au schimburi comerciale cu Phenianul, printre care şi China. ”Nicio naţiune de pe Pământ nu are interesul să vadă această bandă de infractori că se înarmează cu rachete şi cu arme nucleare”, a mai spus el. Kim Jong-un trebuie să se angajeze pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, a subliniat Donald Trump.