Alb-albaştrii sub lupă

0
97

derbyCalancea – A ezitat la primul gol, a întârziat să iasă şi a luat „urechi” de la Rivaldinho. E clar că este departe de forma din stagiunea trecută.

Screciu – Ca şi Calancea, nu face un campionat bun. Depăşit la primul gol uşor de Salomao, a greşit decisiv şi la reuşita de 2-0, fiind dominat de Bokila, congolezul care-l mai depăşise o dată în prima repriză, întorcând mingea pentru Salomao. Probabil la Braşov va juca la mijloc, în condiţiile în care lipsesc Zlatinski şi Rossi.

Kelic – Meci destul de bun al croatului, a câştigat toate duelurile aeriene cu Bokila, Rivaldinho şi Nemec.

Briceag – Marcaj larg la primul gol, trebuia să fie aproape de Rivaldinho, la dublaj. N-a profitat de şansa oferită, de a reveni în primul 11. A avut o centrare bună în prima repriză, la reluarea lui Băluţă.

Martic – În prima repriză a fost bezmetic, continuând prestaţia de la Cluj, singurul lucru bun a fost recentrarea la ocazia lui Zlatinski. A făcut o repriză secundă bună, a urcat mult şi a centrat bine de câteva ori, inclusiv la faza în care dinamoviştii au respins de pe linia porţii.

Rossi – S-a accidentat practic la prima atingere a mingii.

Zlatinski – Mai motivat decât era cazul, s-a văzut din start că este excesiv de nervos, l-a ameninţat practic pe Haţegan, iar acesta l-a pândit şi l-a eliminat, deşi bulgarul nu merita cartonaşul roşu. El avusese prima ocazie a meciului, când s-a speriat de ieşirea lui Penedo şi a ratat din 6 metri recentrarea lui Martic.

Bancu – Un meci bun, a alergat mult, şi-a făcut treaba în ambele faze de joc, a venit cu multe pase bune şi a dublat în permanenţă. A avut un şut bun pe respingerea lui Penedo, în prima parte, dar portarul dinamovist a apărat din nou.

Gustavo – A provocat eliminarea lui Costache, meritată de dinamovist. Nu s-a remarcat în mod deosebit, a coborât mai mult după eliminarea lui Zlatinski, dar nu a găsit pasele ideale. S-a grăbit şi a tras pe direcţia lui Penedo pe final, deşi avea timp să plaseze mai bine mingea pentru un 3-2 fantastic.

Mitriţă – Păcat că nu a avut realizări, fiindcă s-a implicat în joc, şi-a asumat riscuri, a avut un şut bun de la distanţă în prima repriză, deviat de Penedo.

Băluţă – N-a ieşit prea mult în evidenţă între stoperii dinamovişti. După intrarea lui Roman a avut mai multe spaţii şi a şi marcat, după ce în prima repriză Penedo îi blocase un şut periculos la colţul scurt. A avut ghinion şi la ocazia la care dinamoviştii au degajat de pe linia porţii. Trebuia să primească penalty, Katsikas l-a agăţat clar în careu.

Mateiu – A intrat foarte bine, a făcut unul dintre cele mai bune jocuri ale sale. A dominat practic centrul terenului, deşi nu i-a avut alături pe Zlatinski sau Rossi. A declanşat fazele ambelor goluri, la primul interceptând excelent la centrul terenului.

Burlacu – MVP-ul meciului. Extrem de activ, imposibil de oprit. A pasat perfect din prima pentru golul lui Băluţă, apoi a marcat cu un şut senzaţional, din întoarcere, de la peste 20 de metri, după ce nu-l băgase în seamă pe Hanca, ieşit la întâmpinare, iar Penedo a fost derutat şi de Băluţă, care s-a ferit în ultima clipă. Atacantul de 20 de ani a mai pasat o dată excelent pentru Roman şi merita să primească un penalty când a fost împins în careu, dar probabil Haţegan a fost de părere că Burlacu nu trebuie să câştige jocul de unul singur.

Roman – A avut două ocazii după ce a intrat, la reluarea din 6 metri pe lângă poartă după acţiunea lui Burlacu şi la capul peste poartă din final. Păcat că nu a înscris, ar fi prins încredere mare după un gol cu Dinamo, mai ales unul decisiv. 10 etape fără gol marcat e mult pentru un atacant.