Boeing înregistrează costuri suplimentare de 4,9 mld. dolari pentru 737 MAX

0
303

Reprezentanţii Boeing au declarat, joi, că vor înregistra costuri suplimentare de 4,9 miliarde de dolari în al doilea trimestru, din cauza prelungirii perioadei de reţinere la sol a aeronavelor de pasageri 737 MAX , modele care au cauzat două accidente fatale, scrie Reuters.

Suma este urmarea unor “potenţiale concesii şi altor considerente faţă de clienţi”, alături de impactul scăderii de producţie, a declarat compania, din cauza faptului că liniile aeriene care utilizează modelele 737 MAX continuă să îşi anuleze zborurile până în noiembrie.

Compania va înregistra o reducere a veniturilor de 5,6 miliarde dolari a veniturilor şi a câştigurilor brute din al doilea trimestru.

Acţiunile Boeing au înregistrat o tendinţă de creştere, situaţie care arată că investitorii se simt confortabili în raport cu costul anunţat şi cu planurile de producţie ale companiei care au fost prezentate cu o săptămână înainte ca Boeing să-şi publice rezultatele financiare, explică analistul băncii de investiţii Morgan Stanley, Rajeev Lalwani.

“Compania s-a arătat încrezătoare că va reveni pe piaţă înainte de sfârşitul anului şi că va ajunge să producă până la 57 aeronave din modelul 737 MAX pe lună, în aproximativ 12 luni, fapt în privinţa căruia investitorii erau destul de sceptici”, a mai spus Lalwani.

Boeing se confruntă cu una dintre cele mai grave crize din istoria sa, în condiţiile în care avioanele cu cele mai rapide vânzări au fost reţinută la sol din martie, după accidentele mortale din Etiopia şi Indonezia în care şi-au pierdut vieţile 346 de persoane. (Mediafax)