Craioveanul Nisipaşiu, 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru tentativa de omor din bar

0
152

urmaritCraioveanul Florin Cristian Nisipaşiu, de 29 de ani, dat în urmărire internaţională după ce, în luna iunie a anului trecut, a înjunghiat un tânăr într-un bar de pe bulevardul „Nicolae Titulescu” din Craiova şi a dispărut, fiind prins în Italia şi extrădat, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Dolj la o pedeapsă totală de 10 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. El a fost trimis în judecată, în lipsă, pentru tentativă de omor calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă neletală fără drept şi portul fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept de obiecte periculoase. Instanţa a menţinut arestarea preventivă a inculpatului, iar hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă, astfel că poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată, în lipsă, la sfârşitul lunii septembrie 2015, pe craioveanul Florin Cristian Nisipaşiu, de 29 de ani, recidivist (având la activ o condamnare pentru vătămare corporală gravă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor), acuzat că l-a înjunghiat de mai multe ori pe Vasile Cosmin Ştefan, de 29 de ani, din Craiova, dar şi de tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă neletală fără drept şi portul fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Conform anchetatorilor, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2015, în jurul orei 3.30, craioveanul Vasile Cosmin Ştefan, împreună cu cei doi fraţi ai săi şi alţi prieteni, a ajuns la un club de pe bulevardul Nicolae Titulescu, din zona „Groapă”. Acolo era şi Nisipaşiu care a venit la masa lor şi a început să-i reproşeze lui Vasile Cosmin Ştefan că i-a făcut avansuri unei prietene de-a lui. Discuţiile au continuat, Ştefan spunând la un moment dat că el şi fraţii lui nu sunt sclavii nimănui. „Riposta verbală a persoanei vătămate l-a deranjat probabil pe inculpat care a devenit agresiv şi l-a lovit pe Ştefan Vasile Cosmin de două ori cu palma peste faţă, iar apoi cu un cuţit în zona obrazului stâng şi la mâna dreaptă. În urma loviturilor recepţionate, persoana vătămată s-a dezechilibrat şi s-a aplecat către masă, timp în care a fost înjunghiată de inculpat cu cuţitul în zona hemitoracelui stâng şi hemitoracelui drept”, au reţinut procurorii în rechizitoriu. Agresorul l-a lovit şi pe unul din fraţii victimei cu cuţitul, provocându-i însă o rană superficială. Vasile Cosmin Ştefan a reuşit să fugă în direcţia hipermarketului Billa, iar fraţii lui au pornit în direcţia opusă, cu Nisipaşiu pe urmele lor, care a tras mai multe focuri de armă, cu un pistol cu bile de cauciuc. Poliţiştii l-au căutat peste tot pe Nisipaşiu, însă nu i-au dat de urmă, iar în baza mandatului de arestare emis pe 6 august 2015, a fost dat, ulterior, în urmărire internaţională.puscarie

Extrădat în ianuarie din Italia

Pe 15 ianuarie 2016 reprezentanţii IPJ Dolj anunţau că, o escortă formată din poliţişti din cadrul Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj l-a preluat, din Italia, pe Florin Cristian Nisipaşiu, de 29 de ani, din municipiul Craiova. Acesta a fost extrădat în baza mandatului de arestare preventivă emis pe numele său de Tribunalul Dolj pentru tentativă la infracţiunea de omor şi era urmărit la nivel naţional şi internaţional din 27.08.2015. Mandatul emis pe numele său a fost confirmat, iar din ianuarie Nisipaşiu este în spatele gratiilor, instanţa prelungindu-i arestarea preventivă.

În urmă cu aproximativ o săptămână, mai exact pe 8 iulie a.c., judecătorii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în dosar. Inculpatul a fost găsit vinovat de toate infracţiunile reţinute în sarcina sa, fiind condamnat la o pedeapsă totală de 10 ani şi 8 luni închisoare, din care se va scădea perioada arestării preventive: „în final, inculpatul va executa pedeapsa de 10 ani şi 8 luni închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, h şi n cod penal. Scade din durata pedepsei închisorii aplicată inculpatului perioada arestului preventiv de la 19.11.2015 la zi şi menţine măsura arestării preventive faţă de inculpat”, se arată în sentinţă. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă, atât inculpatul, cât şi procurorii sau partea vătămată putând declara apel, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.