Arestat după ce şi-a ucis un consătean în bătaie

0
145

tribunal dubaUn doljean de 30 de ani, din comuna Desa, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile în baza mandatului emis duminică după-amiază de Tribunalul Dolj pe numele său pentru comiterea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Oamenii legii au stabilit că inculpatul a bătut un localnic în vârstă de 50 de ani, după ce s-au certat, victima decedând în locuinţa sa, în noaptea de joi spre vineri. Autopsia, efectuată sâmbătă, a scos la iveală faptul că decesul s-a datorat loviturilor primite.

Judecătorii Tribunalului Dolj au dispus duminică, 17 iulie a.c., arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ion Georgian Frumuşelu, de 30 de ani, din comuna doljeană Desa, sub acuzaţia de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Frumuşelu Ion Georgian, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 iulie 2016 până la data de 15 august 2016, inclusiv. Cu drept de contestaţie in termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată in Camera de Consiliu, astăzi, 17 iulie 2016”, după cum se arată în hotărârea instanţei.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din comuna Desa au fost anunţaţi sâmbătă, 16 iulie a.c., că s-a făcut autopsia în cazul lui Radu Ilea, de 50 de ani, din localitate, găsit decedat la locuinţa sa, medicii legişti stabilind că moartea victimei a fost violentă, ca urmare a unor leziuni suferite prin lovire. În aceste condiţii au fost anunţaţi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind demarată o anchetă pentru a se stabili circumstanţele în care victima şi-a pierdut viaţa. În urma cercetărilor efectuate de echipa complexă formată din poliţişti şi procurori criminalişti s-a stabilit faptul că joi, 14 iulie a.c., în jurul orei 15.30, victima, cunoscută cu viciul alcoolului, a avut un scandal cu Ion Georgian Frumuşelu. Cei doi s-au certat în stradă, în faţa locuinţei lui Ilea, iar după ce victima l-a tot înjurat, Frumuşelu l-a luat la bătaie. Radu Ilea a fost transportat la Spitalul Municipal Calafat după altercaţie, însă a refuzat internarea şi a revenit la domiciliu, unde a murit în noaptea de joi spre vineri. După ce au primit raportul preliminar al medicilor legişti, care au stabilit că există o legătură de cauzalitate între deces şi loviturile primite, anchetatorii l-au reţinut pe Frumuşelu pentru 24 de ore, sâmbătă după-amiază, iar duminică a fost arestat. Inculpatul a contestat măsura arestării preventive, contestaţia sa urmând să se judece săptămâna aceasta la Curtea de Apel Craiova.