Liceul Teoretic „Tudor Arghezi”, premiat în mod european

0
461

Judeţul Dolj se poate mândri cu două instituţii de învăţământ preuniversitar, care au fost premiate drept „Şcoala Europeană 2015.” Este vorba de Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” şi Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”, ambele din Craiova.

Palatul Parlamentului a găzduit festivitatea de premiere a competiţiei naţionale „Şcoala Europeană 2015”. Manifestarea a fost dedicată premierii  unui număr de 60 de şcoli, care s-au remarcat prin rezultatele deosebite în derularea proiectelor cu finanţare europeană. Competiţia (lansată în 2004) se adresează tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar, implicate în activităţi/proiecte/programe europene, din domeniul formării profesionale şi al educaţiei, şi constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectată în documente, precum şi în analiza impactului pe care astfel de activităţi l-au avut asupra elevilor.

Mai multe criterii de selecţie

Lucian Săndoi

Au fost mai multe criterii, care au fost luate în calcul la evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise în competiţie: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelot comunitare cu politica generală a instituţiilor şcolare; performanţele, reflectate în performanţele obţinute la diversele competiţii şcolare – indiferent de calitatea lor (naţionlă sau internaţională); asigurarea egalităţii de şanse,  dezvoltarea dimesiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare internaţională, etc. Ei bine, Craiova a ieşit în câştig.

Ţinta – învăţământul european

Bănia are două entităţi căşigătoare. Liceul Teroretic „Tudor Arghezi” este unul ditre ele. „Am început în 20012, atunci cînd am accesat fonduri europene şi ne-am dezvoltat. Avem o şcoală de renume. Instituţia noastră este una cât se poate de normlă, nu acceptăm situaţii nefericite Suntem prinşi în mai multe programe şi nu vrem să renunţăm la vreunul ”,  a  declarat prof.  Lucian Săndoi, director al Liceului Teoretic „Tudor Arghezi”.