60 de fotografii acceptate la Salonul „Oltenia în imagini”. Premiile vor fi înmânate astăzi!

0
162

Elevii din clasele a IX-a – a XII din întreaga Oltenie, pasionați de fotografie, au putut participa, și anul acesta, la Salonul Regional de Fotografie „Oltenia în imagini”, continuatorul Salonului Municipal de Fotografie „Craiova în imagini”. Salonul este organizat de Asociaţia Culturală „Craiova” și Muzeul Olteniei, în colaborare cu Fotoclubul „Mihai Dan-Călinescu”, Inspectoratele Şcolare Judeţene Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Fotoclubul „Mircea Faria” şi se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei „DACICA” – Societatea Română de Artă Fotografică.

Ediția din 2018 are tema „Oltenia – 100 de ani de la Marea Unire”, lucrările oferind o imagine a regiunii la un secol de la acest eveniment istoric care a marcat destinul națiunii. Acceptate de juriu au fost 60 de fotografii, vernisajul expoziției și festivitatea de acordare a premiilor urmând să aibă loc astăzi, ora 11.00, în Sala „Ștefan Ciuceanu” a Muzeului Olteniei (str. „Madona Dudu” nr. 14). „Au fost primite fotografii din întreaga Oltenie, care s-au încadrat tematic în genurile artei: reportaj, portret, peisaj urban, sport, ceremonii cultural-artistice, fotografie de stradă, aspecte legate de viaţa cotidiană a elevilor”, precizează organizatorii.

În cadrul festivității de astăzi, juriul va acorda Marele Premiu „Nicu Dan Gelep”, Medaliile de Aur, de Argint și de Bronz, Premiul Special „Florin Rogneanu”, Premiul Special „Victor Boldâr” al Fotoclubului „Mircea Faria”, Premiul Special al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”, Premiul Special „Ştefan Ciuceanu” al Muzeului Olteniei, Premiul de popularitate și mențiuni. Premiile vor consta în bani, excursii și cărți, oferite de organizatori și de sponsori.