Femeie accidentată mortal pe Calea Bucureşti de un şofer băut

0
121

O femeie de 79 de ani, din comuna doljeană Orodel, şi-a pierdut viaţa, ieri după-amiază, în urma unui accident petrecut la ieşirea din Craiova către Metro, în zona hotelului Sydney. Victima a fost lovită de şoferul unui BMW X 5 care băuse şi care acum este cercetat penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit primelor cercetări efectuate de poliţiştii craioveni de la Rutieră, Cătălin Lăpădat, de 40 de ani, din Craiova, în timp ce circula, ieri după-amiază, la volanul unui BMW X5, dinspre centrul Craiovei către Balş, pe Calea Bucureşti din municipiu, în zona hotelului Sydney, la ieşirea din oraş, a accidentat-o mortal pe Elena Ghiţă, de 79 de ani, din comuna doljeană Orodel. Medicii de pe ambulanţa ajunsă la faţa locului n-au mai putut face nimic pentru victimă, constatând decesul acesteia. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest pe şofer, rezultând o concentraţie de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că l-aucondus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru recoltarea de probe biologice. Având în vedere că victima a fost găsită la câţiva metri de o trecere de pietoni, oamenii legii încearcă să stabilească dacă aceasta traversa strada regulamentar sau nu. Pe numele conducătorului auto s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili dacă victima traversa strada regulamentar”, ne-a declarat agent şef adjunct Amleia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.