O tânără violonistă de 20 de ani – în Concertul Brahms, de mâine-seară, al Filarmonicii „Oltenia”

0
252

Deşi de-abia a împlinit 20 de ani, reprezintă un nume de certă rezonanţă în pleiada tinerilor muzicieni ai lumii. Este vorba despre Mălina Ciobanu, tânăra violonistă invitată de Filarmonica „Oltenia”, vineri seara, să cânte Concertul în Re major pentru vioară şi orchestră, op. 77, de Johannes Brahms.

Alături de celebra lucrare, din program mai fac parte Preludiu şi Fuga de Constantin Silvestri şi Simfonia nr. 40 în Sol minor, K. 550, de W.A. Mozart. Concertul, care continuă stagiunea „Muzica uneşte!” (partea a II-a) a Filarmonicii „Oltenia”, îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Gian Luigi Zampieri (Italia), director artistic onorific al instituţiei.

Născută la Iaşi, la 5 octombrie 1998, Mălina Ciobanu a început studiul viorii la vârsta de 7 ani, la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din oraşul natal. A studiat sub îndrumarea prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, iar din toamna anului 2017 este studentă a Academiei Barenboim – Said din Berlin, la clasa violonistei Mihaela Martin.

Tânăra violonistă are un palmares strălucit, cu peste 50 de premii şi mai mult de 100 de recitaluri şi concerte susţinute în România, Austria, Grecia, Italia, Elveţia, Germania, Spania, Franţa. Anul acesta, a susţinut recitaluri în cadrul Festivalului International Young Classic Europe (Germania), Pablo Casals Festival (Franţa), Encuentro de Musica de Santander (Spania), Chiemgauer Interferenzen SoNoRo (Germania), cât şi în cadrul Turneului Naţional CoolSound (România). Mălina Ciobanu cântă pe o vioară Baldantoni împrumutată cu generozitate de Societatea de Viori J&A Beares din Londra.

Concertul de mâine-seară începe, ca de obicei, la ora 19.00, iar biletele pot fi procurate de la Agenţia Filarmonicii „Oltenia” (Calea Unirii nr. 16, tel. 0251.414.698), deschisă de luni până vineri, între orele 10.00-18.00, la preţurile de 30 lei şi, pentru elevi, studenţi, pensionari, 15 lei.