Subvenţionarea proprietarilor de apartamente pentru achiziţionarea centralelor termice individuale pe gaze

0
884

      Dan Păloiu este candidatul ALDE pentru fotoliul de primar al municipiului Craiova. Este un politician cu viziuni de dreapta, iar strategia de dezvoltare a oraşului pe care a creionat-o se bazează foarte mult pe dezvoltarea investiţională, pe o infuzie puternică de capital care să creeze locuri de muncă. El însuşi vine din mediul privat, cunoaşte probleme cu care se confruntă întreprinzătorii doljeni şi nu numai. Şi-a trecut în palmares diverse activităţi în domeniul telecomunicaţiilor, iar o bună perioadă de timp a investit în agricultură, motivând prin faptul că judeţul nostru este unul preponderent agricol şi destul de ofertant pentru investiţii propice în agricultură.

Nu a stat deoparte, ştie că dacă vreu schimbare trebuie să te implici, decizia politică e foarte importantă. Nu te poţi văieta mereu, trebuie să treci la treabă. Şi Dan Păloiu a trecut. A fost consilier judeţean două mandate. A fost vocal în Consiliul Judeţean, a avut iniţiative, a avut luări de poziţii, a votat tot ceea ce era bun pentru oameni, pentru judeţ.

S-a decis să accepte provocarea lansată de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, aceea de a candida pentru Primaria Craiova, pentru că este convins că poate schimba în bine viaţa craiovenilor. Are o serie de proiecte distincte, ce nu se găsesc şi în proiectele celorlalţi candidaţi. Dan Păloiu crede că dezvoltarea oraşului se poate face pornind din Zona Metropolitană, instituţie care există din punct de vedere scriptic, dar nu este funcţională. Dan Păloiu a luat pulsul oamenilor, aceştia se plâng că oraşul este foarte aglomerat iar extinderea se poate face doar în Zona Metropolitana ţinând cont de sistematizarea teritorială riguroasă  a acesteia.

Craiova are nevoie de oxigen, trebuie să scape de aglomeraţie, dar în principal are nevoie de o dezvoltare economică. Zona Metropolitană este refugiul care oferă  Craiovei şansa să respire un aer curat, o decongestionare a oraşului şi o revigorare economică.  Totodată, se vor putea dezvolta în parteneriat cu Craiova şi localităţile care fac parte din Zona Metropolitană. Avantajul principal îl constituie faptul ca Uniunea Europeana alocă bani mult mai uşor structurilor asociative.

Un alt proiect important al lui Dan Paloiu este subvenţionarea proprietarilor de apartamente pentru achiziţionarea centralelor termice individuale pe gaze. Candidatul ALDE  spune că Primaria Craiova are de astupat ,,găuri” mari facute  de  societatea de Termoficare, care din păcate este în faliment pentru a doua oară. Oricum, Primaria subvenţionează gigacaloria  an de an, iar investiţia în sistemul individual de încălzire se face o singură data. S-ar reduce costurile cu încălzirea pentru populaţie iar primaria nu ar mai fi nevoită să scoata bani din vistierie pentru investiţii proaste.

 

Comandat de PARTIDUL Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – ALDE FILIALA JUDETEANA DOLJ, executat de S.C. ED PRESS COM S.R.L., cod AEP 21200063.