Pleniţa are nevoie de schimbare!

0
1182

              Ştefan Valentin Braşoveanu este omul care va reporni motoarele modernizării în comună şi va reda cetăţenilor încrederea în administraţia locală. Aşezare veche de sute ani, cândva oraş înfloritor şi târg recunoscut, Pleniţa are nevoie acum de o dezvoltare coerentă şi susţinută care să aducă localitatea în anul 2020. Comuna nu are decât câteva străzi asfaltate, astfel că ar fi mult de muncă. Numai o administraţie capabilă ar putea să readucă Pleniţei prosperitatea de altădată, iar în această grea misiune a pornit un tânăr din comună.

Ştefan Valentin Braşoveanu are numai 43 de ani, dar lucrează de 18 ani în Primăria Pleniţa. În tot acest timp a a reuşit să afle nevoile oamenilor şi să se implice în rezolvarea lor. „În anul 2002 m-am angajat la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, iar din 2008 am preluat funcţia de viceprimar. Oamenii mă cunosc, ştiu că sunt corect şi serios, astfel că am hotărât să vin cu propriul plan de schimbare a comunei. Am alături o echipă foarte tânără, cu oameni implicaţi, specialişti în domeniile lor de activitate, alături de care vreau să dezvoltăm comunitatea”, explică tânărul candidat.

Una dintre cele mai arzătoare probleme ale localităţii o reprezintă lipsa drumurilor amenajate. Pline de cratere, mare parte din străzile Pleniţei sunt o adevărată provocare pentru şoferi. „Prima mare realizare pe care vreau să o îndeplinesc în calitate de primar este să avem toate drumurile modernizate. În acest moment, mai puţin de 40 la sută din străzi sunt amenajate. Este nevoie de o lucrare amplă în satele Pleniţa şi Castrele Traiane, o lucrare ce va fi gata în primii mei ani de mandat”, dă asigurări Ştefan Valentin Braşoveanu.

Pe lângă infrastructura de drumuri şi utilităţi, la Pleniţa este nevoie şi de o investiţie majoră în zona centrală, acolo unde un târg săptămânal şi o piaţă îşi desfăşoară activitatea. Peste 300 de comercianţi vin aici săptămânal pentru a deservi o populaţie de câteva mii de persoane, cumpărători din localitate, dar şi din comunele limitrofe. „Această zonă este intens circulată şi este nevoie de o investiţie care să arate respect atât pentru comerciant, cât şi pentru cumpărători. Aici vin vânzători atât din Dolj, cât şi din Olt sau Mehedinţi. În ziua de vineri are loc târgul, iar sâmbăta este deschisă piaţa. În aceste două zile, zona se aglomerează pentru că nu sunt locuri de parcare. Astfel, piaţa şi târgul trebuie să fie amenajate la standarde moderne, cu spaţii destinate specificului fiecărui comerciant în parte, cu vitrine frigorifice şi grupuri sanitare. Totodată, trebuie amenajate platforme destinate parcării, trasate şi semnalizate”, explică actualul viceprimar.

Pentru finalizarea tuturor investiţiilor propuse, Ştefan Valentin Braşoveanu are susţinerea autorităţilor judeţene. „În zona Pleniţa a început proiectul de modernizare a drumului DJ 561 A şi avem în vedere reabilitarea tuturor căilor de acces către localitate. Această comună este extrem de importantă pentru întreg judeţul, astfel că vom căuta toate resursele necesare pentru ca planurile candidatului nostru la funcţia de primar să fie îndeplinite cu succes”, declară Cosmin Vasile, candidatul Partidului Social Democrat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

Tânăr, determinat, susţinut de o echipă de oameni noi în politică, cu viziune de dezvoltare, Ştefan Valentin Braşoveanu promite că le va rămâne alături tuturor celor care i-au acordat şi până acum încredere. Pe data de 27 septembrie, acesta are nevoie de votul celor care îndrăznesc să ceară schimbarea. Valentin candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcţia de primar.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de ED PRESS COM S.R.L., portal – www.cvlpress.ro, CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.