Continuăm împreună dezvoltarea comunei Gighera! Cu siguranţă, Florea Neacşu la primărie!

0
818

Cu un potenţial natural deosebit, comuna Gighera– aşezată între două lunci – Lunca Dunării şi Lunca Jiului, zonă cu preponderenţă agricolă şi piscicolă, continuă să se dezvolte. Investiţii însemnate au fost făcute în ultimii ani, iar candidatul PSD Dolj la funcţia de primar, Florea Neacşu, continuă dezvoltarea zonei.

Educaţia, domeniul social, infrastructura, canalizarea au fost principalele domenii în care s-a investit în ultimii patru ani. Alimentarea cu apă în satul Zăval a fost un proiect extrem de aşteptat, proiect care în prezent se află în derulare. De asemenea, a fost semnată autorizaţia de construcţie pentru lucrările de canalizare în toate satele comunei Gighera. Autorizaţia a fost emisă şi a început deja organizarea de şantier pentru demararea lucrărilor.

Florea Neacşu, primar în mandatul 2016-2020, a înţeles că investiţia în unităţile de învăţământ este esenţială, că elevii trebuie să înveţe în condiţii decente.

”Dintre cele mai importante realizări în mandatul ce tocmai se încheie vreau să menţionez faptul că terenul de sport, proiect realizat din Fonduri Europene, a fost modernizat. S-au investit aproximativ 43.000 de euro. S-a investit, de asemenea, în modernizarea grădiniţelor Gighera, Nedeia şi Zăval, proiect realizat din fonduri de la bugetul local aflat în curs de finalizare. Grădiniţa din satul Nedeia este gata, urmează construcţia celei de a doua grădiniţe care, în câteva luni se va finaliza”, a spus Florea Neacşu.

Şi târgul comunal a fost reabilitat, printr-un proiect realizat din Fonduri Europene, a cărui valoare s-a ridicat la suma de 95.341 euro. Tot din fonduri europene au fost modernizate şi drumurile agricole din comună, dar şi extindereaalimentării cu apă a satului Zăval.

Comuna Gighera are iluminat public modern şi supraveghere video. Pentru aceste proiecte, administraţia locală a alocat bani de la bugetul local. Peste 280.000 de lei, bani tot din bugetul local, au fost investiţi în asfaltarea drumurilor în comuna Gighera, amenajarea curţilor instituţiilor, dar şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii.

Şi oferta electorală pentru următorii patru ani a candidatului PSD Dolj este menită să ofere locuitorilor din Gighera un nivel de trai ridicat. Pentru aceasta, Florea Neacşu şi-a propus să investească într-o nouă coloană de alimentare cu apă pentru asigurarea debitului necesar în sat Nedeia, asfaltarea în cele trei sate pentru care există deja două proiecte, continuarea lucrărilor de alimentare cu apă în sat Zăval; continuarea lucrărilor de canalizare în Nedeia, Gighera, Zăval.

Grădiniţa din satul Zăval va fi finalizată, tot aici copiii vor avea un loc de joacă  dotat corespunzător. Şi elevii de la Şcoala din Gighera vor putea face sport pe un teren sintetic cu nocturnă, dar şi într-o sală de sport pe care admnistraţiaPSD şi-a propus să o construiască. Şi la Grădiniţa din satul Nedeia, va fi amenajat un loc de joacă.

”Cu fonduri europene, Căminul Cultural din satul Nedeia va fi reabilitat. Cu fonduri POCU mi-am propus să demarăm un proiect extrem de util pentru cetăţenii comunei, montarea de panouri solare, reabilitarea unui număr de locuinţe în urma selecţiei familiilor cu condiţii precare de locuire pentru îmbunătăţirea gradului de confort şi a calităţii vieţii. La fel de important este şi proiectul prin care sprijinim dezvoltarea afacerilor locale”, a completat candidatul PSD la funcţia de primar.

Florea Neacşu şi-a propus să vină în ajutorul locuitorilor şi prin sprijinirea proiectului Micul Fermier, dar şi înfiinţarea a trei platforme ecologice pentru colectarea deşeurilor în localităţile comunei.

”Gighera este o comună îmbătrânită. Din acest motiv, îmi doresc foarte mult să înfiinţăm în comună un centru social pentru bătrâni, locaţia a fost deja identificată, este vorba de fosta grădiniţă. Vreau ca acest centru să ofere toate condiţiile asigurării unei bătrâneţi liniştite, supraveghere medicală şi socială. Să fie ca un refugiu în care să găsească tot ceea ce au nevoie, iar copiii dumnealor să îi ştie în siguranţă. Vreau să îi asigur pe locuitorii comunei că vor găsi la primar tot sprijinul de care au nevoie. Am spus de la început că voi fi garantul securităţii lor şi consider că am respectat această promisiune. Le promit că se va menţine liniştea şi ordinea în comună. Şi încă o promisiune este aceea că drumurile din comuna Gighera vor fi modernizate”, a mai spus Florea Neacşu.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de ED PRESS COM S.R.L., portal – www.cvlpress.ro, CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.